Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
 
Кемпери под наем в София
 
Виртуален асистент
 
 
Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Гипсокартон, шпакловка и боя

Гипсокартон.com

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Как биха изглеждали нашите къщи на Марс

Екип от архитекти публикува концептуални чертежи на възможни жилищни сгради за първото поколение колонисти на Марс.

Експертите по архитектура изобразиха прототип на възможните условия на живот на Марс, ако човек колонизира Червената планета.

Екип от специалисти работи с дизайнерски екип, за да предскажат как могат да изглеждат бъдещите домове на Марс. Те създадоха образи на интериора и екстериора на различни футуристични сгради.

Екипът във всички детайли е разработил три типа жилища: апартамент за млади професионалисти, фамилна къща и луксозно имение.

Особено внимание бе обърнато на осветлението и начините за предпазване на жизненото пространство от космически лъчи и опасни нива на радиация, както и изолация от студа и защита от силни прашни бури.

Рисунките са направени след проучване, което показва, че един от десет британци биха искали да отидат на Марс дори утре. Основните причини за промяна на планетата най-често се наричаха жажда за приключения, повече пространство наоколо и желание да се избегнат човешките опасности на Земята.

Стефан Петранек, автор на книгата „Как ще живеем на Марс“, на която се основава сериалът NationalGeographic „MARS“, казва: „Толкова е вълнуващо да мислиш, че хората могат да живеят на Марс много по-рано, отколкото мнозина си мислят.

Вторият сезон на поредицата MARS разказва как обществото може да бъде изградено на Червената планета през 2040-те години и какви предизвикателства ще трябва да срещне както от практическа, така и от социална гледна точка.

Тъй като този проект е изправен към бъдещето, ние предложихме как може да изглеждат различни видове къщи на Марс, като се вземат предвид различните материални възможности на хората.

Трябва да се вземат предвид много подробности: от осигуряването на подходящ щит за защита срещу суровото ниво на радиация, действащо на Марс, тъй като атмосферата му е твърде разредена, до уютни малки неща, напомнящи Земята.

На първо място, животът на Марс трябва да изглежда по-подходящ и психологически привлекателен от живота на Земята, в противен случай малко хора ще се съгласят да построят живота си там.

Тъй като днес правим тези прогнози, можем само да се чудим кои проекти ще бъдат действително приети, когато стотици хиляди хора най-сетне се преместят на Червената планета. "

Проектираните марсиански апартаменти се състоят от няколко жилищни отделения (за единично настаняване и за двойки) с тунели, водещи към обща централна градина и до работни помещения.

Жилищният блок е защитен от слънчева светлина от тонирани стъкла, направени по технология, разработена за филтриране на радиация. Плътните земни стени предпазват от студено и космическо излъчване.

Фамилната къща е построена вътре в защитна пещера с алея, която води до вграден гараж и веранда в стил зимна градина, изработена от предпазно стъкло с малко парче от градината отвън.

Ролята на дневната светлина, която обикновено влиза в нашите прозорци на Земята, ще се играе от LED лампи и системи от камери, които могат да показват външния пейзаж в реално време на симулирани прозорци. Също така системата може да се програмира за други изгледи от прозореца.

Например паркове, гори, реки са познати земни пейзажи, които жителите на Марс вероятно ще пропуснат.

Имението е създадено като част от системата на кратерите. Той може да се похвали с огромно пространство за живот с частна вътрешна градина, мулти-фитнес зала, която ви позволява да се занимавате с активни спортове в среда с изкуствен кислород и вътрешен паркинг за няколко автомобила.

Според проучване, проведено от NationalGeographic, една пета от британците смятат, че преместването на Марс ще бъде възможно през живота им, а търсенето на междупланетни пътувания е доста голямо.

Всеки шести казва, че за хората, които се борят за собствено жилище на Земята, купуването на имот на Марс изглежда като по-привлекателна перспектива.

Британците смятат, че способността да се наслаждавате на по-високо качество на живот, жажда за нови приключения и желание да се избегнат опасности на Земята, като война, може да бъде най-вероятните фактори за ускоряване на миграцията към Марс.

Въпреки това, почти девет от десет респонденти смятат, че ще пропуснат някои моменти от земния живот, включително домашни любимци и дори британско време.

източник

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.