Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Как са изчезнали динозаврите?

 

Как изчезват динозаврите?

Това е въпрос, който е озадачава учените, откакто за първи път са открити фосили от динозаври. Има много теории за това как динозаврите са изчезнали. Трябва да имаме предвид, че няма абсолютно доказана теория. Никой не знае със сигурност защо и как динозаврите са изчезнали.
Днес най-популярна е „астероидната теория” за изчезването на динозаврите. Тя е въведена от Уолтър Алварез през 1982г., който открива в геоложки пластове от периода на границата К/Т (Креда/Терциер) огромни количества от елемента иридий. Иридия е много рядък на Земята, но е изключително разпространен в космоса, и най-вече в кометите и астероидите.Според тази теория голям астероид или комета се сблъсква със Земята преди около 65 милиона години в райна на Чикслопе (полуостров Юкатан, Мексико). Учените смятат, че такъв голям сблъсък ще изхвърли толкова много прах във въздуха, че слънчевата светлина не ще бъде в състояние да премине, и растенията и животните ще измрат. Драматичните промени в климата, резултат от този огромен сблъсък, са били твърде много за динозаврите. Те не са били в състояние да оцелеят. Били прекалено огромни.
Друга причина, която може да обясни как динозаврите са изчезнали, е вулканичната дейност. Огромно увеличаване на вулканичната активност преди около 65 милиона години разпръсква много пепел във въздуха, която блокира слънчевите лъчи, и убива динозаврите.
 
Някои учени смятат, че тогава е имало тежка ледена епоха. През цялата история на Земята е имало много ледникови периоди. Последната приключи преди около 10 000 години. Много тежък ледников период може да е понижил температурите и замразил много от водата на Земята. Динозаврите не биха могли да живеят при такива условия и това е причина за те да изчезнат. Но наскоро в Аляска бе открит фосил на хадрозавър, което предполага, че динозаврите са живеели и при по-хладен климат.
Според друга теория болестите са убили динозаврите. Много смъртоносни и заразни болести може да се разпространили сред динозаврите, и по този начин да са причинили изчезването им.
Някои учени смятат, че Земята постепенно е променяла климата си в продължение на дълъг период от време, и динозаврите не са били в състояние да се адаптират към хладния, сух климат.
Вероятно има и други теории за това как динозаврите са изчезнали. На едно нещо е сигурно. всички динозаври за които знаем, са изчезнали. Защо всички динозаври са изчезнали? Може би една от тези теории ще ни даде правилният отговор. Въпреки това е трудно да се обясни защо всички динозаври са загинали, но много други животни са оцелели. Може би един ден ще знаем със сигурност как са изчезнали динозаврите. До тогава трябва да продължим търсенето на отговора на тази велика загадка на природата.
 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.