Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Основните закони във физиката

 

С течение на времето учените са открили,  че природата е по-сложна, отколкото си представяме. Последващите закони на физиката се считат за основни, но много от тях се отнасят до идеализирани, затворени системи, които трудно могат да се получат в реалния свят. Също така, някои се променят малко при различните обстоятелства. Законите, които Нютон разработва например, са променени от констатациите на теорията на относителността, но те все още са основно валидни в най-честите случаи, с които ще се сблъскате.
Трите закона на Нютон за движението:
Сър Исак Нютон разработва трите закона за движението, които описват основните правила за това как се променя движението на физическите обекти. Нютон е бил в състояние да определи основните отношения между ускорението на обекта и всички сили, действащи върху него.
"Закона" за гравитацията:
Нютон развива своя "закон за гравитацията", за да обясни притегателната сила между две двойки маса. През ХХ век, стана ясно, че това не е цялата история, тъй като теорията на Айнщайн за относителността е по-изчерпателно обяснение за феномена на тежестта. Все пак, закона на Нютон за гравитацията е точен за ниско-енергийното сближаване на енергията, която работи за по-голямата част от случаите, които ще се изследват във физиката.
Запазване на масата и енергията:
Пълната енергия в затворена или изолирана система е постоянна, без значение какво ще се случи. Друг закон, гласи, че масата в една изолирана система е постоянна. Когато Айнщайн открива връзката E = mc2 (с други думи масата е проявление на енергията) за закона е казано, че се отнася до запазването на масата и енергията. Общото количество на масата и енергията се запазва, въпреки че някои от тях могат да се променят формите си. Краен пример за това е ядрената експлозия, където масата се превръща в енергия.
Запазване на инерцията:
Общата инерция в затворена или изолирана система остава постоянна. Алтернатива на това е законът за запазване на ъгловия момент.
Законите на термодинамиката:
Законите на термодинамиката всъщност са специфични проявления на закона за опазване на масата и енергията, тъй като той се отнася до термодинамичните процеси. Законът за термодинамиката прави възможно понятието за температура.
Първият закон на термодинамиката демонстрира връзката между вътрешната енергия, топлината, и работата в рамките на системата.
Вторият закон на термодинамиката се отнася до естествения поток на топлина в рамките на една затворена система.
Третият закон на термодинамиката гласи, че е невъзможно да се създаде един термодинамичен процес, който да е напълно ефективен.
Електростатични закони:
Закона на Кулон и закона на Гаус формулират  връзката между електрически заредените частици, за създаването на електростатичната сила и електростатичните полета. Формулите се оказват паралелни на законите за всемирната гравитация в структурата. Съществуват и подобни закони, свързани с магнетизма и електромагнетизма като цяло.
Инвариантност на скоростта на светлината:
Главното прозрение на Айнщайн, което го довежда до теорията на относителността, е осъзнаването, че скоростта на светлината във вакуум е постоянна и не се измерва по различен начин за наблюдатели в различни инерционни референтни рамки, за разлика от всички други форми на движение. Някои теоретични физици предполагат различни възможности за промяна скоростта на светлината, но те са силно спекулативни. Повечето физици смятат, че Айнщайн е бил прав и скоростта на светлината е постоянна.
Физичните закони в съвременната физика:
В царството на относителността и квантовата механика, учените са установили, че все още се прилагат тези закони, въпреки че тяхното тълкуване се нуждае от известно уточнение  и следва да се приложи, в области като квантовата електроника и квантовата гравитация. Трябва да се внимава при прилагането им в тези ситуации.
 
 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.