Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Гипсокартон, шпакловка и боя

Гипсокартон.com

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Здравейте, приятели. Казвам се Галя и съм на 32 години. Родом от Благоевград. От 2015г. имам поставена диагноза Множествена склероза. Това е автоимунно заболяване, което засяга централната нервна система и неминуемо води до трайно обездвижване. В продължение на всички тези години съм опитвала различни методи на лечение, но състоянието ми първоначално постепенно, а след това ускорено, се влошаваше.
Преди година и половина родих най-прекрасното дете на света, което е най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми. За съжаление, след раждането получих много сериозен пристъп и състоянието ми се влоши. Въпреки всички положени усилия от моя страна и от страна на различни специалисти , състоянието ми не се подобрява.
В неспирния процес на проучване за най-различни варианти за лечение на МС в страната и чужбина, открих клиника „Пирогов“ в Москва (Русия), където провеждат терапия посредством химиотерапия и присаждане на стволови клетки. Статистиката сочи, че при 90-95% от пациентите, подложили се на това лечение през последните 10 години, прогреса на болестта е спрян. За да бъде ефикасно то обаче, е жизнено важно да бъде проведено възможно най-скоро. Имам насрочена дата за март 2021 год. и се надявам, че ще мога да се подложа на него.
Сумата, необходима за провеждането на това лечение е на стойност 45 000 евро. Аз и моето семейство, имаме нужда от Вашата помощ. Затова отправям апел към Вас и се надявам да ми помогнете да сбъдна мечтата си, а именно да мога да се движа свободно, да се разхождам и играя с детето си без да изпитвам затруднения.
Дарителска сметка:
IBAN: BG44UNCR70001524242243
Титуляр: Галина Валентинова Манчева-Таранчокова
PayPal:
gallina.mancheva@gmail.com
 
ПОРЪЧАЙТЕ НОВАТА КНИГА НА В.КАРАДЖОВ
Океанска приказка

Тъмната енергия

Автор: Росен Илиев

Едно от шокиращите откровения от края на 20 век ,е че Вселената се разширява с нарастваща скорост. Конвенционалната мъдрост беше, че докато Вселената се разширява, тя трябва да се забави.
По това време не е имало известен механизъм, който да обясни как Вселената се ускорява. 
Тази тайнствена движеща сила е известна като тъмна енергия. Но какво е това? Е, има няколко възможности, но тя все още е нещо, за което дори не сме си и помисляли.
Свойство на пространство-времето?
За общата теория на относителността често се мисли като за теория на гравитацията, най-вече, защото това е най-голямото й приложение и как  тя обяснява динамиката на обектите за ускоряване на референтни рамки (като гравитационно поле). Въпреки това, общата теория на относителността е повече от това, и тя е широкообхватно последствие в различното естество на Вселената.
Едно от най-удивителните последствия от теорията на Айнщайн е, че празното пространство всъщност не е празно. В действителност, празното пространство може да притежава своя собствена енергия, като тя е присъща на самата тъкан на пространство-времето.
В общата теория на относителността това се проявява като космологичната константа в областта на уравненията на Айнщайн. 
Тъмната енергия като квантов ефект?
Друга възможност е, че тъмната енергия е резултат от виртуални частици, които се създават, после унищожават (анихилират) в квантовата пяна на Вселената.
Тези виртуални частици, причинени от колебанията на фоновото поле на Вселената - също отговорни за действието на силите - електромагнитните, слабите и силните сили между обектите. Така че изглежда като идеалният кандидат за тъмната енергия.
Въпреки това, изчисленията, които се опитват да се изчислят общата енергия на такива частици, бяха твърде големи. Това не означава непременно отстъпка от теорията, но явно има нещо, което ние все още не разбираме за естеството на това кога и как тези виртуални частици са създадени.
Може ли Айнщайн да греши?
Налице е финална възможност, която би била почти немислима преди няколко десетилетия. Може би общата теория на относителността е просто погрешна.
Разбира се, казваме това с няколко уговорки, първо цялата обща теория на относителността е тествана и потвърдена чрез безброй експерименти през годините. В действителност, тя постоянно се изпитва всяка наносекунда всеки ден, тъй като нашите комуникации и GPS сателити няма да функционират правилно, ако не се вземат предвид корекциите на общата теория на относителността.
Така че във всяка модифицирана версия на общата теория на относителността все пак ще трябва да се предвидят същите решения в слабите гравитационни полета и малки разстояния, наблюдавани в близост до Земята. 
Поредица от модифицирани теории за гравитацията се промъкват през годините, но те са основно базирани на Нютоновата механика (когато ефектите от общата и специалната теория на относителността, се счита за незначителни ).
В този момент ние все още си задаваме въпроса: тъмната енергия реална ли е? Все още има реалната възможност, че липсва нещо по-фундаментално, и вместо това може да виждаме един недостатък в нашето разбиране, вместо някаква тайнствена сила на природата. Макар че, ако се замисли човек, те биха могли да се разглеждат по същество като едно и също нещо.
 
 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.