Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Гипсокартон, шпакловка и боя

Гипсокартон.com

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Здравейте, приятели. Казвам се Галя и съм на 32 години. Родом от Благоевград. От 2015г. имам поставена диагноза Множествена склероза. Това е автоимунно заболяване, което засяга централната нервна система и неминуемо води до трайно обездвижване. В продължение на всички тези години съм опитвала различни методи на лечение, но състоянието ми първоначално постепенно, а след това ускорено, се влошаваше.
Преди година и половина родих най-прекрасното дете на света, което е най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми. За съжаление, след раждането получих много сериозен пристъп и състоянието ми се влоши. Въпреки всички положени усилия от моя страна и от страна на различни специалисти , състоянието ми не се подобрява.
В неспирния процес на проучване за най-различни варианти за лечение на МС в страната и чужбина, открих клиника „Пирогов“ в Москва (Русия), където провеждат терапия посредством химиотерапия и присаждане на стволови клетки. Статистиката сочи, че при 90-95% от пациентите, подложили се на това лечение през последните 10 години, прогреса на болестта е спрян. За да бъде ефикасно то обаче, е жизнено важно да бъде проведено възможно най-скоро. Имам насрочена дата за март 2021 год. и се надявам, че ще мога да се подложа на него.
Сумата, необходима за провеждането на това лечение е на стойност 45 000 евро. Аз и моето семейство, имаме нужда от Вашата помощ. Затова отправям апел към Вас и се надявам да ми помогнете да сбъдна мечтата си, а именно да мога да се движа свободно, да се разхождам и играя с детето си без да изпитвам затруднения.
Дарителска сметка:
IBAN: BG44UNCR70001524242243
Титуляр: Галина Валентинова Манчева-Таранчокова
PayPal:
gallina.mancheva@gmail.com
 
ПОРЪЧАЙТЕ НОВАТА КНИГА НА В.КАРАДЖОВ
Океанска приказка

Влиянието на пандемията върху околната среда

Коронавирусната  епидемия COVID -19 удари света от месеци. Мерките, предприети за предотвратяване на разпространението на коронавирус, като самоизолация и карантина, имаха различни ефекти върху околната среда. 
пандемията върху околната среда
 
От една страна, се наблюдаваше намаляване на потреблението и съответно на емисиите на въглероден диоксид и замърсители. Всъщност, за  да се предотврати разпространението на коронавирус, въздух, железопътен и автомобилен трафик е ограничен по целия свят, обемите на производство и потребление са намалели и самите хора трябваше да прибягнат до мерки за самоизолация.
От друга страна, нарасна консумацията на полимерни продукти за еднократна употреба като маски, гумени ръкавици и дори пластмасови торбички.   
 
Така епидемията от коронавирус падна върху много страни. Ето защо светът започна да прави паралели между проблемите с вируса и околната среда.
 
Следва статистика за намаляване на потреблението на енергия, предоставена от тематична група от казахстански експерти за възобновяема енергия SolarFestQazaqstan. Така че в Нур-Султан се наблюдава намаление на натоварването на електроенергийната мрежа в сравнение между 15 и 31 март с 83 MW (намаление от 276 на 193 MW). Основно засегнати от закриването на бизнес и бюджетни организации. В други региони намаление на потреблението на енергия очевидно се случи през април.
 
Подобни процеси протичаха и в други страни по света. Според някои данни обемът на потреблението на електроенергия в Единната енергийна система на Русия от 30 март до 5 април намалява с 6% в сравнение с предходната седмица. Това съобщи ТАСС във връзка с системния оператор.
 
Пандемията в Китай, лидер в световните емисии на парникови газове, намали потреблението на енергия и емисиите си с 25% в рамките на две седмици от началото на карантината (в сравнение с предишни години). Намалението е свързано със спиране на индустриалното производство, намаляване на потреблението на електроенергия и използването на транспорт. Така в началото на 2020 г. ръстът на емисиите на парникови газове в Китай падна с 1%. 
 
Освен това изображенията от спътниците на НАСА записаха, че концентрацията на азотен диоксид над Китай намалява значително за един месец, а изображенията на Европейската космическа агенция значително намаляват емисиите на парникови газове над Южна Корея и Европа, особено над Италия. Освен това, според експертите, предвид настоящите икономически шокове е напълно възможно да се намалят глобалните емисии на въглероден диоксид и замърсяването на околната среда след спада на разпространението на коронавирус.
 

Влошава ли се околната среда?

 
Съществуват обаче и опасения относно възможното влошаване на екологичната ситуация след спада в разпространението на коронавирус. Основната теза за безпокойство е, че краткосрочните подобрения по време на пандемия могат допълнително да се превърнат в вреда на околната среда.
 
Поради факта, че след широкото премахване на мерките, предприети за ограничаване на активността на вируса, потреблението и свързаните с него емисии могат отново да се увеличат рязко.
 
По-конкретно, това може да се дължи на намаляване на търсенето на слънчева енергия поради факта, че след пандемията политиците и големите корпорации първо ще прибягнат до рентабилни, но негативни за околната среда моментни решения и ще оставят по-чисти, плащайки само в дългосрочен план технологии.
 

Повишено търсене на полимерни продукти за еднократна употреба

 
Наред с това се наблюдава и увеличаване на търсенето на полимерни продукти за еднократна употреба и отхвърляне на някои инициативи за забрана на използването на пластмаса за еднократна употреба. В САЩ забраната за използване на пластмаса за еднократна употреба в страната, лобирана от екоактивисти от години, е преоценена след избухване на коронавирус.
 
Губернаторът на щата Ню Хемпшир призова купувачите да откажат платнени торби за многократна употреба, тъй като те могат да служат като място за натрупване на инфекции, включително коронавирус, и да опаковат продукти в пластмасови торбички за еднократна употреба, тъй като те се считат за най-безопасните. А мрежата Starbucks забрани на посетителите да използват халби за многократна употреба по време на пандемия.
 

Ще страда ли движението „нулеви отпадъци“?

 
Кризата, причинена от пандемията и нейните последици, могат да причинят щети на дейностите на движението в околната среда, например „нулеви отпадъци“. По-специално корпорациите могат да отхвърлят разпоредбите си относно рециклирането на отпадъци, заменяйки пластмасовите опаковки за еднократна употреба с алтернативи за многократна употреба.
 
В Китай делът на месните продукти и морските дарове, продавани в опаковки, е малък в сравнение със САЩ и Западна Европа, но след избухването на вируса, според доклад на консултантската компания Wood Mackenzie, страната може да засили изискванията за опаковане на месни продукти, което може да увеличи търсенето на пластмасови опаковки ,
 
Според доклада на BloombergNEF, поради голямото търсене на медицински маски и пластмасови опаковки, полимерната индустрия може да запази позиция или дори да покаже растеж по време на пандемия; но цялостните промени в търсенето на пластмаса все още не са оценени.
 
Същевременно, според някои доклади, в областта на преработката на пластмаса се наблюдава частична регресия поради намаляване на търсенето поради намаляване на индустриалната активност в Китай и спад на цените на петрола, от които зависи цената на производството на необработена пластмаса.
 
По този начин цялостното въздействие на пандемията на коронавирус върху екологичните аспекти на нашия живот е смесено. Много ще зависи от това как се променя отношението ни към околната среда след премахването на ограничителни мерки, свързани с коронавирус. 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.