Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

AI ще състави галактически каталог

Екип от изследователи от Калифорнийския университет в Санта Крус създаде нов AI алгоритъм, който от астрономически изображения от телескопи разпознава галактики, отделяйки ги от звезди и след това ги каталогизира.

Новият алгоритъм се основава на техниката "дълбоко обучение", която вече се използва при разпознаването на картини и реч. Широкото използване на AI става все по-необходимо за работа с огромен брой изображения, направени от телескопи. С такъв обем информация е трудно човек да намери сред тях някои от най-интересните явления и изкуственият интелект доста успешно се справя. 

Например, в обсерваторията, която в момента се строи в Чили, ще бъде проведено проучване, по време на което се планира да се получават повече от 800 изображения на звездното небе с резолюция от 3,2 милиарда пиксела два пъти седмично.

Според ръководителя на новия екип за разработка на алгоритми, професор по астрофизика и астрономия Бран Андерсън, има неща, които човек просто не може да направи, и затова трябва да използвате компютри в работата си. Включително, когато става въпрос за огромното количество информация, която ще бъде събрана през следващите години по време на изпълнението на големи астрономически проекти.

Галактиките се различават помежду си, например, по своята форма - от елипсовидни и сфероидни до напълно аморфни, а прецизната им класификация ще ви помогне да разберете как се формират, развиват и умират.

Най-нови

Най-четени