Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Как биха изглеждали нашите къщи на Марс

Екип от архитекти публикува концептуални чертежи на възможни жилищни сгради за първото поколение колонисти на Марс.

Експертите по архитектура изобразиха прототип на възможните условия на живот на Марс, ако човек колонизира Червената планета.

Екип от специалисти работи с дизайнерски екип, за да предскажат как могат да изглеждат бъдещите домове на Марс. Те създадоха образи на интериора и екстериора на различни футуристични сгради.

Екипът във всички детайли е разработил три типа жилища: апартамент за млади професионалисти, фамилна къща и луксозно имение.

Особено внимание бе обърнато на осветлението и начините за предпазване на жизненото пространство от космически лъчи и опасни нива на радиация, както и изолация от студа и защита от силни прашни бури.

Рисунките са направени след проучване, което показва, че един от десет британци биха искали да отидат на Марс дори утре. Основните причини за промяна на планетата най-често се наричаха жажда за приключения, повече пространство наоколо и желание да се избегнат човешките опасности на Земята.

Стефан Петранек, автор на книгата „Как ще живеем на Марс“, на която се основава сериалът NationalGeographic „MARS“, казва: „Толкова е вълнуващо да мислиш, че хората могат да живеят на Марс много по-рано, отколкото мнозина си мислят.

Вторият сезон на поредицата MARS разказва как обществото може да бъде изградено на Червената планета през 2040-те години и какви предизвикателства ще трябва да срещне както от практическа, така и от социална гледна точка.

Тъй като този проект е изправен към бъдещето, ние предложихме как може да изглеждат различни видове къщи на Марс, като се вземат предвид различните материални възможности на хората.

Трябва да се вземат предвид много подробности: от осигуряването на подходящ щит за защита срещу суровото ниво на радиация, действащо на Марс, тъй като атмосферата му е твърде разредена, до уютни малки неща, напомнящи Земята.

На първо място, животът на Марс трябва да изглежда по-подходящ и психологически привлекателен от живота на Земята, в противен случай малко хора ще се съгласят да построят живота си там.

Тъй като днес правим тези прогнози, можем само да се чудим кои проекти ще бъдат действително приети, когато стотици хиляди хора най-сетне се преместят на Червената планета. "

Проектираните марсиански апартаменти се състоят от няколко жилищни отделения (за единично настаняване и за двойки) с тунели, водещи към обща централна градина и до работни помещения.

Жилищният блок е защитен от слънчева светлина от тонирани стъкла, направени по технология, разработена за филтриране на радиация. Плътните земни стени предпазват от студено и космическо излъчване.

Фамилната къща е построена вътре в защитна пещера с алея, която води до вграден гараж и веранда в стил зимна градина, изработена от предпазно стъкло с малко парче от градината отвън.

Ролята на дневната светлина, която обикновено влиза в нашите прозорци на Земята, ще се играе от LED лампи и системи от камери, които могат да показват външния пейзаж в реално време на симулирани прозорци. Също така системата може да се програмира за други изгледи от прозореца.

Например паркове, гори, реки са познати земни пейзажи, които жителите на Марс вероятно ще пропуснат.

Имението е създадено като част от системата на кратерите. Той може да се похвали с огромно пространство за живот с частна вътрешна градина, мулти-фитнес зала, която ви позволява да се занимавате с активни спортове в среда с изкуствен кислород и вътрешен паркинг за няколко автомобила.

Според проучване, проведено от NationalGeographic, една пета от британците смятат, че преместването на Марс ще бъде възможно през живота им, а търсенето на междупланетни пътувания е доста голямо.

Всеки шести казва, че за хората, които се борят за собствено жилище на Земята, купуването на имот на Марс изглежда като по-привлекателна перспектива.

Британците смятат, че способността да се наслаждавате на по-високо качество на живот, жажда за нови приключения и желание да се избегнат опасности на Земята, като война, може да бъде най-вероятните фактори за ускоряване на миграцията към Марс.

Въпреки това, почти девет от десет респонденти смятат, че ще пропуснат някои моменти от земния живот, включително домашни любимци и дори британско време.

източник

Най-нови

Най-четени