Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Предложена е теорията за отрицателната маса.

Според съвременните идеи Вселената е 95% съставена от тъмна материя и тъмна енергия, чието комбинирано действие обяснява движението на галактики и звезди в тях. Изглежда, че тези странни физически образувания могат да бъдат комбинирани в едно, ако приемем, че има отрицателна маса.

Във всеки случай подобен метод за красиво опростяване на съвременната космология предлага д-р Джейми Фарнс от Оксфорд, чия статия .Издаден днес в Астрономия и Астрофизика .

Днешните космологични модели практически не ни казват нищо за свойствата на тъмната материя и тъмната енергия, в допълнение към факта, че ги има много, те не взаимодействат с видима материя, освен гравитационна, но в резултат на това галактиката остава стабилна, а Вселената се разширява с ускорение ,

Според Фарнес цялата точка е в знака. Ако приемем, че невидимата част на Вселената има отрицателна маса, тогава тъмната енергия и материята могат да бъдат комбинирани в някакъв аналог на течност (разбира се, това име е за улеснение на разбирането) и обяснява видимите особености на движението на Вселената.

Съществуването на материя с отрицателна маса по-рано беше изключено, тъй като се предполагаше, че плътността й ще намалее с разширяването на Вселената и тя ще я „изтласка“ с по-малка сила. Междувременно, още през 20 век се установи, че Вселената се разширява с ускорение.

Фарнс излезе със заобикаляне на тази трудност с някакъв математически акт за балансиране. В неговия модел материята с отрицателна маса се ражда непрекъснато, което позволява плътността й да не намалява. В тази форма неговата теория е подобна на продукт, който трябва да бъде внимателно обсъждан и критикуван.

Трябва да се отбележи, че предположението за съществуването на отрицателни маси в природата е направено за първи път преди сто години от Алберт Айнщайн, но тогавашното състояние на науката все още не позволява да се подкрепи тази хипотеза с някакъв фактически материал.

Най-нови

Най-четени