Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Как звучи Марс: InSight Record

Кацайки на Червената планета, предназначена за проучване на вътрешната й структура, тя е оборудвана, наред с други инструменти, със сензор за налягане на въздуха и сеизмометър, който все още чака инсталация на земята.

Тези устройства независимо един от друг регистрираха трептения, генерирани от марсианския вятър. Просто казано, звукът на вятъра на Марс.

Това се случи за първи път в историята - предишните устройства нямаха такова оборудване. Самият факт за наличието на вятър на Марс е известен от много отдавна, също беше очевидно, че той трябва да издава някои звуци, но можем да ги чуем само сега - първите звуци, генерирани от атмосферата на друга планета.

Според експерти вятърът духа със скорост 10-15 мили в час (5-7 метра в секунда) от 1 декември от северозапад на югоизток. Посоката му съответства на посоката на движение на прахови вихри в зоната за кацане, които се наблюдават от орбита.

„Записването на това аудио беше непланирано удоволствие“, казва Брус Банерд, водещ изследовател на InSight в лабораторията за реактивни двигатели на НАСА в Пасадена, Калифорния. „Но една от задачите, с която се занимава нашата мисия, е да открием всяко движение на Марс и, разбира се, това включва атмосферни движения и звуци, които причиняват.“

В резултат на това наблюдение днес НАСА провежда пресконференция (в съобщението на агенцията тя се нарича телеконференция, която очевидно намеква за нейния формат), която ще започне в 12:30 ч. EST, което съответства на 20:30 MSK.

 

Най-нови

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.