Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Здравейте, приятели. Казвам се Галя и съм на 32 години. Родом от Благоевград. От 2015г. имам поставена диагноза Множествена склероза. Това е автоимунно заболяване, което засяга централната нервна система и неминуемо води до трайно обездвижване. В продължение на всички тези години съм опитвала различни методи на лечение, но състоянието ми първоначално постепенно, а след това ускорено, се влошаваше.
Преди година и половина родих най-прекрасното дете на света, което е най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми. За съжаление, след раждането получих много сериозен пристъп и състоянието ми се влоши. Въпреки всички положени усилия от моя страна и от страна на различни специалисти , състоянието ми не се подобрява.
В неспирния процес на проучване за най-различни варианти за лечение на МС в страната и чужбина, открих клиника „Пирогов“ в Москва (Русия), където провеждат терапия посредством химиотерапия и присаждане на стволови клетки. Статистиката сочи, че при 90-95% от пациентите, подложили се на това лечение през последните 10 години, прогреса на болестта е спрян. За да бъде ефикасно то обаче, е жизнено важно да бъде проведено възможно най-скоро. Имам насрочена дата за март 2021 год. и се надявам, че ще мога да се подложа на него.
Сумата, необходима за провеждането на това лечение е на стойност 45 000 евро. Аз и моето семейство, имаме нужда от Вашата помощ. Затова отправям апел към Вас и се надявам да ми помогнете да сбъдна мечтата си, а именно да мога да се движа свободно, да се разхождам и играя с детето си без да изпитвам затруднения.
Дарителска сметка:
IBAN: BG44UNCR70001524242243
Титуляр: Галина Валентинова Манчева-Таранчокова
PayPal:
gallina.mancheva@gmail.com
 
ПОРЪЧАЙТЕ НОВАТА КНИГА НА В.КАРАДЖОВ
Океанска приказка

Мистериозният звезден поток от векове е „скрит“ пред очитени

Благодарение на системата Gaia, астрономите успяха да открият, че повечето от звездите, видими от Земята, са останките на звездно струпване, опънати в дълга верига в продължение на милиард години.

Ако живеете в Южното полукълбо, тогава следващия път, когато имате възможност, излезте навън и погледнете нощното небе. По-голямата част от небето е покрита със звездно струпване, което беше разделено от галактически „приливи и отливи“ и сега представлява гигантска „река“, бавно плаваща в пространството, състояща се от повече от 4000 звезди.

Изглежда, че това обстоятелство отдавна е видимо за всички да открием това беше възможно едва наскоро - всичко благодарение на Гая, която помогна за създаването на най-точната триизмерна карта на галактиката до момента.

Това, което прави този звезден поток толкова интересен за астрономите, е близостта му до Земята. Той е само на 100 парсека (326 светлинни години) от нас, което създава безпрецедентна възможност за изучаване на динамиката на сриващ се звезден клъстер. Астрономите дълго гледаха и преминаваха през него, но осъзнаването, че това не са просто разграничени звезди, а останките на огромен куп, се появи едва наскоро. Това е доказано от астрофизика Хуан Алвеш от Виенския университет.

Звездите са склонни да образуват струпвания, но те не остават в това състояние дълго - средният клъстер „живее“ само няколкостотин хиляди години. За да държите звездите заедно, се нуждаете от огромна маса, която създава достатъчно гравитационно привличане. Дори малки галактики, обикалящи около Млечния път, могат да бъдат разкъсани от привличането му. Именно поради такива деформации спиралите се превръщат в дълги "потоци" от звезди, обикалящи около ядрото на галактиката.

Алвес обяснява, че виждането им е проблематично, защото е необходима определена информация, за да се проследят подобни връзки. Именно тя осигури системата на Гая. В допълнение към факта, че с негова помощ е възможно да се получат точните пространствени координати на всяка звезда, устройството дава възможност да се изчисли и скоростта на движение на телата.

В резултат на това, комбинирайки разпръснатата информация в една картина, астрономите най-накрая видяха, че звездите не се движат произволно, а под формата на един поток, който все още носи следите от бившата асоциация в клъстера. Тази "звездна река" достига 200 парсека в ширина и 400 парсеса в дължина, което също ни позволява да преценим възрастта на потока. Според изследователите потокът е подобен на наскоро отворения клъстер Hyad. Хиадите, които са на възраст приблизително 625 милиона години, също показват определени маркери на унищожаване, но в началния етап - което означава, че звездният поток е по-стар от този клъстер. Астрономите са установили, че възрастта му е приблизително 1 милиард години. Това означава, че той вече е извършил четири пълни оборота около Слънчевата система (една такава революция трае около 230 милиона години) - това е просто достатъчно, т.е.

Повечето от тези звездни потоци, известни днес, се намират извън галактическия диск и са с много по-големи размери. Въпреки това, местоположението в галактиката прави този конкретен поток много ценен обект за изследвания и дори полезен инструмент. С негова помощ например е възможно да се изучат границите на разпределението на звездите в Млечния път по маса.

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.