Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

”Кюриосити” в спящ режим заради слънчева буря

 

 
Специалистите от НАСА приведоха марсохода „Кюриосити” в спящ режим, за да предпазят уникалната научна лаборатория на борда му от мощна слънчева буря.
„Принудени сме да действаме внимателно”, коментира Ричард Кук, представител на Лабораторията за реактивно движение в Пасадена, щата Калифорния, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от "Фокус".
По данни на НАСА във вторник е регистрирано мощно слънчево изригване, съпроводено от изхвърляне на коронарна маса. Тази нажежена плазма, представляваща поток от протони, електрони и тежки елементи, се устреми по посока към Червената планета със скорост от 3,2 милиона километра в час. 
В зависимост от силата на рентгеновото излъчване тези прояви на слънчева активност могат да предизвикат магнитни бури, да нарушат работата на линиите за електроснабдяване, електроприборите и околоземните спътници, но не представляват непосредствена опасност за човека.
 
От Лабораторията за реактивно движение решиха да се застраховат и с помощта на команда от Земята изключиха електрозахранването на „Кюриосити”. Всички останали марсиански апарати на НАСА продължават работа в обичаен режим и не са почувствали въздействието на слънчевата буря.
 
Източник: dir.bg
Дата: 08.03.2013
Редактор: Veline Nascimento
Сн.: NASA

Най-нови

Най-четени