Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

”Месинджър” състави пълна карта на Меркурий

 

 
Космическият апарат на НАСА "Месинджър" завърши картографирането на повърхността на Меркурий, създавайки първата в историята пълна ката на най-близката до Слънцето планета, предаде РИА "Новости", цитирана от БТА.
"Сега можем да кажем, че сме заснели от орбита всеки квадратен метър от повърхността на Меркурий. Разбира се, някои региони се намират във вечна сянка, но ние се вгледахме в тези сенки с помощта на нашите камери" - заяви за интернет изданието Space.com научният ръководител на проекта Шон Соломон, сътрудник на лабораторията за приложна физика към университета "Джонс Хопкинс". 
До появата на космическия апарат "Месинджър", който застана на орбита около планетата преди около две години, през март 2011 година, около половината от повърхността на Меркурий беше нанесена на картата от "Маринър-10", прелетял няколко пъти в близост до планетата през периода 1974 - 1975 г. 
"Месинджър" не само нанесе на картата нови територии, но и разшири значително познанията за регионите, които вече бяха познати. Космическият апарат откри например нов тип геоложки образувания. Освен това данните от "Месинджър" позволяват да се потвърди хипотезата за присъствието на воден лед в кратерите на полюсите, които са непрекъснато в сянка.
 
Космическият апарат на НАСА "Месинджър" беше изстрелян през 2004 г. Той е първият апарат, полетял към Меркурий след "Маринър-10". През март 2011 г. той излезе на орбитата на Меркурий и анализира неговите химични и физически свойства благодарение на бордовите си спектрометри и високочувствителни камери, работещи в инфрачервения и видим диапазон.
 
Източник: dir.bg
Дата: 08.03.2013
Редактор: Veline Nascimento
Сн.: EPA/БГНЕС

Най-нови

Най-четени