Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Нови данни дават надежда за живот край Юпитер

 

 
Американски учени установиха, че солена вода от голям океан под ледената покривка на юпитеровата луна Европа в момента се издига към повърхността, съобщи сайтът uswebdaily.com, цитиран от БТА.
Данните, събрани от наземни телескопи, подсказват, че се извършва химически обмен между океана и напълно замръзналата повърхност на луната.
 
"Сега разполагаме с данни, че океанът на Европа не е изолиран - той "разговаря" с повърхността и обменя химикали с нея", заяви експертът по планетарна астрономия Майк Браун от Калифорнийския технологичен институт. "Това означава, че енергия може да стигне до океана, и е важно, що се отнася до възможността там да се зароди живот. Ако човек иска да разбере какво има в този океан, ще е достатъчно да вземе проба от повърхността на луната." 
 
Браун и Кевин Ханд от Лабораторията за реактивни двигатели на НАСА идентифицирали спектроскопски данни на повърхността на Европа, които подсказват за наличие на минерала епсомит. Той може да произхожда единствено от намиращия се под повърхността океан. Браун и Ханд са на мнение, че съставът на въпросния океан много напомня този на солените океани на Земята. 
 
"Ако сме научили нещо за живота на Земята, то е, че там, където има вода в течно състояние, обикновено има живот", отбеляза Ханд. "Океаните на нашата планета са солени. Може би океанът на Европа също е подходящо място за живот."
 
Източник: dir.bg
Дата: 08.03.2013
Редактор: Veline Nascimento
Сн.: NASA

Най-нови

Най-четени