Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Пращат хора на Марс

 

Първият космически турист в света – мултимилионерът Денис Тито – ще огласи днес в националния прес клуб във Вашитгтон плановете да изпрати през 2018 г. частно финансирана мисия до Марс с двама космонавти, съобщи в. "Индипендънт".
След пет години Червената планета ще се намира най-близко до Земята. Малко неща са известни за мисията "Вдъхновение Марс", за която се знае, че е създадена от Тито. Твърди се, че за нея той е привлякъл екип от експерти, сред които е и Джонатан Кларк. Професорът от колежа по медицина "Бейлър" определено има опит, тъй като е участвал в шест мисии на американските совалки като хирург на екипите. Пред "Индипендънт" той отказал да говори в детайли за мисията, но твърдо отхвърли твърденията, че плановете за мисията са несериозни, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.
"Вдъхновение Марс" ще отведе двама космонавти на разходка около далечната страна на Червената планета, без да навлизат в орбита. На практика авантюрата, планирана да продължи 501 дни, едва ли ще изпрати нещо ново като знание за Марс, доколкото космическите сонди и марсоходи дават много детайли. Но от гледна точка на човешка издръжливост и психология участниците в полета ще бъдат подложени на огромно натоварване. 
Двамата "марсонавти" ще трябва да прекарат 17 месеца в помещение, малко по-голямо от стандартна баня, в постоянно напрежение, че нещо непредвидено може да се случи. 
 
Според предварителни оценки, мисията ще струва около 1,5-2 милиарда долара и е любопитно как Тито смята да ги набере. Според някои слухове Тито, който е бивш учен от НАСА и е натрупал състоянието си от финансови инвестиции, е влязъл в контакт с други милиардери – като Елън Мъск, основателя на частната космическа компания SpaceX. Една от възможностите е да бъдат продадени изключителните телевизионни права за предаване на живо от борда на космическия кораб, което ще превърне полета в своеобразно риалити шоу от космоса. 
 
За "Вдъхновение Марс" вероятно ще бъде използвана тежката ракета "Фалкън", разработена от SpaceX за извеждането в космоса на модула "Dragon" на компанията – първият частен космически апарат, който акостира на Международната космическа станция м.г. Техническата документация на мисията ще бъде представена от Тито и Кларк на международната аеро-космическа конференция в Монтана идния уикенд.
 
Същевременно руски специалист от ракетно-космическия отрасъл определи плановете на първия космически турист Денис Тито за полет до Марс и обратно за 501 дни като абсолютно нереални. "В наши дни пътят до Марс отнема година и половина на отиване и година и половина на връщане", отбеляза той.
 
Източник: dir.bg
Дата: 27.02.2013
Сн.: EPA/БГНЕС
Редактор: Veline Nascimento

Най-нови

Най-четени