Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

"Хъбъл" откри следи в звезден ореол около Млечния път

Учените са регистрирали необичайно движение на далечни звезди в Млечния път, което може да показва присъствие около звезден ореол на нашата галактика. Съобщението бе публикувано на интернет страницата на космическа обсерватория "Хъбъл", има запис на изследванията.

Астрофизиците анализират старите данни на "Хъбъл", които са получени в проучване на галактиката Андромеда. По време на тези наблюдения в областта на оглед на телескопа има около 100 000 звезди. Учените са установили, сред тях 13, които са разположени на разстояние от около 80 000 светлинни години от центъра на Млечния път, която се третира далечния край на галактиката.

Учените са установили, че движението на тези звезди е неочаквано висок допирателна компонент, който е, че те се движат като на повърхността на въображаема триизмерни елиптични галактики. Подобен ход, според астрофизиците, може да се обясни с високата плътност на звездите в даден слой, и показват наличието около Млечния път звезден ореол.

Сферични тъмен ореол, състоящ се от разреден газ и тъмна материя, е най-масовата компонент на всяка галактика, но обикновено това не е отделен слой на Halo звезди, следи от които учените са намерени. Смята се, че тези звездни снаряди са образувани от сливането с по-малки галактики.

Тъй като Земята е вътре в Млечния път, преки наблюдения на неговата външна структура не е възможно. Неотдавна учени са предложили да проучи структурата на нашата галактика чрез анализиране на звездите, които са били изтласкани от нея диск от взаимодействието на звездите в клъстери.

Източник: monavista.ru

Дата: 23.02.2013

Сн: monavista.ru

Най-нови

Най-четени