Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Здравейте, приятели. Казвам се Галя и съм на 32 години. Родом от Благоевград. От 2015г. имам поставена диагноза Множествена склероза. Това е автоимунно заболяване, което засяга централната нервна система и неминуемо води до трайно обездвижване. В продължение на всички тези години съм опитвала различни методи на лечение, но състоянието ми първоначално постепенно, а след това ускорено, се влошаваше.
Преди година и половина родих най-прекрасното дете на света, което е най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми. За съжаление, след раждането получих много сериозен пристъп и състоянието ми се влоши. Въпреки всички положени усилия от моя страна и от страна на различни специалисти , състоянието ми не се подобрява.
В неспирния процес на проучване за най-различни варианти за лечение на МС в страната и чужбина, открих клиника „Пирогов“ в Москва (Русия), където провеждат терапия посредством химиотерапия и присаждане на стволови клетки. Статистиката сочи, че при 90-95% от пациентите, подложили се на това лечение през последните 10 години, прогреса на болестта е спрян. За да бъде ефикасно то обаче, е жизнено важно да бъде проведено възможно най-скоро. Имам насрочена дата за март 2021 год. и се надявам, че ще мога да се подложа на него.
Сумата, необходима за провеждането на това лечение е на стойност 45 000 евро. Аз и моето семейство, имаме нужда от Вашата помощ. Затова отправям апел към Вас и се надявам да ми помогнете да сбъдна мечтата си, а именно да мога да се движа свободно, да се разхождам и играя с детето си без да изпитвам затруднения.
Дарителска сметка:
IBAN: BG44UNCR70001524242243
Титуляр: Галина Валентинова Манчева-Таранчокова
PayPal:
gallina.mancheva@gmail.com
 
ПОРЪЧАЙТЕ НОВАТА КНИГА НА В.КАРАДЖОВ
Океанска приказка

Учени изясниха произхода на космическите лъчи

 

Космическите лъчи - високоенергийни частици, които непрестанно бомбардират Земята, произхождат от експлозии на звезди в края на живота си, т.е. от експлозии на свръхнови, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес и БТА.
Така бе разкрита една от най-големите мистерии в астрофизиката. Протоните съставляват до 90 на сто от космическите лъчи, които бомбардират земната атмосфера и бяха открити преди век от австрийския физик Виктор Франц Хес. Те предизвикват непрестанен дъжд от частици, които достигат до почвата и създават радиация, която оказва своето влияние върху пътниците в самолетите и най-вече върху астронавтите по време на продължителния им простой на орбита, като например на борда на Международната космическа станция (МКС).
 
Учени досега предлагаха две хипотези за произхода на протоните, сформиращи космическите лъчи - експлозия на свръхнова в Млечния път или мощни енергийни изригвания от черни дупки, които са намират на други места във Вселената.
 
"Астрофизици отдавна отдават предпочитанията си на последствията от експлозия на свръхнова, но досега не бяха събрани доказателства в подкрепа на тази хипотеза, заяви един от ръководителите на изследването Щефан Функ от Станфордския университет в Калифорния. За пръв път открихме източника на ускоряване на протоните и констатирахме, че тези лъчи се ускоряват от шокови вълни вследствие на експлозии на свръхнови. Протоните се превръщат в пиони в резултат на многократни сблъсъци помежду си, когато ускоряването на космическите лъчи взаимодейства с облаци от прах и междузвездна материя, обграждащи свръхновите." 
 
Впоследствие пионите бързо се разпадат, за да се създадат гама лъчи - най-мощните светлинни лъчи във Вселената, които могат да се открият с помощта на специални телескопи. 
 
Астрофизиците четири години изследвали две свръхнови с помощта на детектор на гама лъчи на борда на космическия телескоп "Ферми". Тези звезди се намират на около 5000 и 10 000 светлинни години от Земята. Досега бе трудно да се установи какъв е произходът на откритите от детекторите гама лъчи. 
 
Редица въпроси обаче останаха без отговор, отбелязаха учените, които се питат как космическите лъчи влияят върху астронавтите и живота на Земята. Остава да се опознае и механизмът, който контролира произхода и ускоряването им. 
 
"Космическите лъчи оказват своето влияние върху Земята и според някои хипотези са предизвикали мутации, които са направили възможен живота на планетата, поясни Функ. Смята се също, че тези лъчи играят роля за атмосферната кондензация, допринасяйки за образуване на облаци и влияейки върху околната среда." 
 
Резултатите от изследването бяха представени на конференция на Американската асоциация за напредък в науката в Бостън и са публикувани в сп. "Сайънс".
 
Източник: dir.bg
Редактор: Veline Nascimento
Сн.: EPA/БГНЕС
Дата: 16.02.2013

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.