Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

НАСА изведе в орбита осми спътник ”Лендсат”

 

 
НАСА изведе осмия спътник за дистанционно наблюдение на Земята от серията "Лендсат", предадоха световните агенции, цитирани от БТА.
Пълното име на мисията е Landsat Data Continuity Mission (LDCM). По данни на американското космическо ведомство за окончателния успех на изстрелването ще може да се говори едва през месец май 2013 година, когато апаратът премине през всички тестове, заеме предвидената позиция и започне да предава информация. 
 
Изстрелването с ракетата-носител "Атлас-V 401" бе извършено в 20.02 часа българско време от военновъздушната база на САЩ Вандънбърг в щата Калифорния. 
 
Изучаването на земната повърхност от орбиталното пространство се извършва от 1972 година, когато беше пуснат първият спътник от серията "Лендсат". Апаратът е предназначен за изследването на измененията на околната планетарна среда и за контролирането на водните, селскостопанските и природните ресурси на Земята. Той е оборудван с иновационни камери, които са способни да регистрират всякакви изменения на земната повърхност и да осъществят снимки с висока резолюция. 
 
Новият спътник ще замени "Лендсат 5", който влезе в Книгата на рекордите на Гинес след като работи в орбита 28 години и 10 месеца. Стойността на мисията LDCM надвишава 850 милиона долара.
Източник: dir.bg
Редактор: Veline Nascimento
Дата: 12.02.2013
Сн.: EPA/БГНЕСНАСА 

Най-нови

Най-четени