Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Подобна на Земята планета била в ”съседния двор”

 

Подобните на Земята светове вероятно се намират по-близо и са много по-изобилни, отколкото учените са предполагали досега, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, позовавайки се на резултатите от американско проучване.
Астрономи от Харвардския университет, които са анализирали каталога на откритите от космическия телескоп "Кеплер" екзопланети, съобщават, че най-близкият подобен на Земята свят вероятно е само на 13 светлинни години (124 трилиона километра). Въпросната планета все още не е открита, но "трябва да е там", според резултатите от изследване на червени джуджета - най-изобилните звезди в галактиката Млечен път, съобщи БТА. 
 
Подобна на Земята планета била в ”съседния двор”Говорейки в галактически термини, най-близката подобна на Земята планета е "на един парк разстояние". Ако галактиката Млечен път бъде сведена до размерите на САЩ, то най-близкият съсед на нашата планета ще се намира на разстояние "една разходка през Сентръл парк в Ню Йорк", казва Кортни Дресинг, ръководител на изследването. 
"Мислехме, че трябва да търсим на огромни разстояния, за да открием подобна на Земята планета. Сега разбираме, че тя е в "съседния двор" и очаква да бъде открита", допълва тя. 
 
Изчисленията са базирани върху изследване на червени джуджета - по-малки, по-хладни и по-бледи звезди от Слънцето. Червените джуджета са най-многобройните звезди в нашата галактика - най-малко 75 милиарда или три от всеки четири звезди. 
 
Досега космическият телескоп "Кеплер" е идентифицирал 95 кандидат-планети, орбитиращи около червени джуджета. Авторите на проучването изчисляват, че около 6 процента от тези звезди орбитират подобни на Земята планети. За да бъде квалифицирана като такава, планетата трябва да е с приблизителните размери на Земята и да получава толкова светлина от своята звезда, колкото нашата планета от Слънцето
 
Тези кандидат- планети обаче са различни от Земята, заради различията между червените джуджета и Слънцето. Тъй като червеното джудже е много по-малко от Слънцето, потенциално обитаемата планета трябва да орбитира на по-близко разстояние от това между Земята и централната й звезда. Червените джуджета освен това са по-стари от Слънцето - някои от тях са на 12 милиарда години срещу 4,5 милиарда години за нашата звезда. Това означава, че и планетите в орбита около тях ще бъдат по-стари от Земята, както и потенциалните форми на живот на тях.
Източник: dir.bg
Дата: 07.02.2013
Редактор: Veline Nascimento
Сн: EPA/БГНЕС

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.