Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Русия се готви за пилотиран полет до Луната

 

 
Роскосмос в сътрудничество в Руската академия на науките разглежда въпроса за пилотиран полет до Луната, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус".
"Човек трябва да кацне на Луната не така, както през 1969 година, а имайки пред себе си ясно поставена задача. Ние съхранихме потенциала на хората, които вярват в космоса и съхранихме ракетно-космическите предприятия, способни да проведат такава операция", заявява ръководителят на Роскосмос, Владимир Поповкин.
 
Русия планира в края на 2015 и началото на 2016 година ще бъде стартиран проектът "Луна-Глоб", при който на естествения спътник на Земята ще бъде доставен спускаем модул. Целта е да бъде проучен района на Южния полюс на Луната, а на Земята ще бъде доставена лунна почва. 
 
Последният съветски или руски апарат изпратен към Луната е Луна 24. Той е ускорен от паркова околоземна орбита на 9 август 1976 г. 
Луна 24 остава последният апарат осъществил меко кацане на повърхността на Луната. До мисията на Стардъст, завършила през 2006 г., Луна 24 е бил последният апарат върнал проба на Земята от друго небесно тяло. 
 
Изотчник: dir.bg
Редактор: Veline Nascimento
Сн: EPA/БГНЕС
Дата: 29.01.2013

Най-нови

Най-четени