Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Астероидите - новите златни мини

 

Астероидите, потенциално богати на редки метали или вода под формата на лед, предизвикват копнежите на инвеститори в САЩ. Вече втора компания обявява намерението си да се възползва от тази манна небесна.
"Deep Space Industries" планира да започне от 2015 г. извеждане в космоса на флота от апарати за изследване и използване на преминаващите край Земята астероиди, информира БГНЕС.
Deep Space Industries ще добива ресурси от астероиди
Deep Space Industries ще добива ресурси от астероиди
 
"Използването на ресурсите, които се намират в космоса, е единственият начин да се гарантира устойчиво развитие там", каза главният изпълнителен директор на компанията Дейвид Гъмп. "Ние открихме над 900 нови астероида, които преминават близо до Земята всяка година и тези обекти могат да бъдат толкова важни за космическите дейности на този век, колкото са били находищата на желязна руда в Минесота за автомобилната индустрия в Детройт през ХХ век ", казва той. 
Deep Space Industries ще добива ресурси от астероиди
 
"Deep Space Industries" започват оценка на перспективните цели за добив с малки космически апарати с тегло около 25 килограма, кръстени "FireFlies" ("Светулки"). Те трябва да започнат мисиите си през 2015 г. с продължителност между два и шест месеца. 
Компанията търси клиенти и инвеститори, работещи с НАСА и други фирми и организации за идентифициране на астероиди с най-голям потенциал. Сондите ще бъдат икономични, твърдят от "Deep Space Industries". Те ще се произвеждат с евтини елементи за минисателити и ще бъдат извеждани като съпътстващ товар от ракети-носители, които вече носят на борда си големи комуникационни сателити. 
От 2016 г. компанията планира да започне създаването на космически сонди, по-тежки от 32 кг. Те са кръстени "Dragonfly" ("Водни кончета"), и ще могат да достигнат до астероид и да се върнат на Земята с проби между 27 и 68 килограма за време между 2 и 4 години.
 
През следващите 10 години се предвижда да се изследват астероидите за метали и други материали, от които ще се изработят по-големи конструкции. Те ще поемат работата от малките сонди. В по-далечно бъдеще компанията ще опита да изгради и орбитални слънчеви електроцентрали, които ще захранват Земята с енергия. 
 

Редки метали в почти неограничени количества 

 

Създателите на "Deep Space Industries" разчитат да извадят от астероидите платина, която е много търсен на Земята метал, особено за системите за управление. 
 
Още през април 2012 г. група от богати инвеститори, включително главният изпълнителен директор на Google - милиардерът Лари Пейдж, представи първата компания за търсене и добив на ресурси от астероиди. "Много от тези редки на нашата планета метали и минерали са почти неограничени в космоса", обясни тогава Питър Диамандис, съосновател и съпрезидент на "Planetary Resources". 
 
Добивът на астероидните богатства би донесъл много ползи за човечеството и един ден може да генерира икономическа дейност оценявана на десетки милиарди долари годишно, пише АФП. 
 
Един астероид с дължина около 500 м, може да съдържа толкова платина, колкото цялото човечество е добило за цялата си история, според създателите на компанията "Planetary Resources". И още: в близост до Земята има астероиди, които съдържат много воден лед. Те биха могли да послужат за "оазиси" на далечните космически експедиции, като им осигурят необходимата вода и гориво. 
 
От повече от 9000 астероида, посочени от НАСА с орбити в близост до Земята, повече от 1500 са достъпни не по-трудно, отколкото Луната, според инвеститорите. В "Planetary Resources" вече са разработили и космически телескопи, които ще бъдат качени на ниска околоземна орбита към 2014 г., за да откриват обещаващите астероиди. Компанията планира да изстреля и малък космически кораб за проучване на така обещаващите малки планети. 
 
Източник:dir.bg
Дата: 23.01.2013
Сн.: Deep Space Industries
Редактор: Veline Nascimento
 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.