Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Астероидите - новите златни мини

 

Астероидите, потенциално богати на редки метали или вода под формата на лед, предизвикват копнежите на инвеститори в САЩ. Вече втора компания обявява намерението си да се възползва от тази манна небесна.
"Deep Space Industries" планира да започне от 2015 г. извеждане в космоса на флота от апарати за изследване и използване на преминаващите край Земята астероиди, информира БГНЕС.
Deep Space Industries ще добива ресурси от астероиди
Deep Space Industries ще добива ресурси от астероиди
 
"Използването на ресурсите, които се намират в космоса, е единственият начин да се гарантира устойчиво развитие там", каза главният изпълнителен директор на компанията Дейвид Гъмп. "Ние открихме над 900 нови астероида, които преминават близо до Земята всяка година и тези обекти могат да бъдат толкова важни за космическите дейности на този век, колкото са били находищата на желязна руда в Минесота за автомобилната индустрия в Детройт през ХХ век ", казва той. 
Deep Space Industries ще добива ресурси от астероиди
 
"Deep Space Industries" започват оценка на перспективните цели за добив с малки космически апарати с тегло около 25 килограма, кръстени "FireFlies" ("Светулки"). Те трябва да започнат мисиите си през 2015 г. с продължителност между два и шест месеца. 
Компанията търси клиенти и инвеститори, работещи с НАСА и други фирми и организации за идентифициране на астероиди с най-голям потенциал. Сондите ще бъдат икономични, твърдят от "Deep Space Industries". Те ще се произвеждат с евтини елементи за минисателити и ще бъдат извеждани като съпътстващ товар от ракети-носители, които вече носят на борда си големи комуникационни сателити. 
От 2016 г. компанията планира да започне създаването на космически сонди, по-тежки от 32 кг. Те са кръстени "Dragonfly" ("Водни кончета"), и ще могат да достигнат до астероид и да се върнат на Земята с проби между 27 и 68 килограма за време между 2 и 4 години.
 
През следващите 10 години се предвижда да се изследват астероидите за метали и други материали, от които ще се изработят по-големи конструкции. Те ще поемат работата от малките сонди. В по-далечно бъдеще компанията ще опита да изгради и орбитални слънчеви електроцентрали, които ще захранват Земята с енергия. 
 

Редки метали в почти неограничени количества 

 

Създателите на "Deep Space Industries" разчитат да извадят от астероидите платина, която е много търсен на Земята метал, особено за системите за управление. 
 
Още през април 2012 г. група от богати инвеститори, включително главният изпълнителен директор на Google - милиардерът Лари Пейдж, представи първата компания за търсене и добив на ресурси от астероиди. "Много от тези редки на нашата планета метали и минерали са почти неограничени в космоса", обясни тогава Питър Диамандис, съосновател и съпрезидент на "Planetary Resources". 
 
Добивът на астероидните богатства би донесъл много ползи за човечеството и един ден може да генерира икономическа дейност оценявана на десетки милиарди долари годишно, пише АФП. 
 
Един астероид с дължина около 500 м, може да съдържа толкова платина, колкото цялото човечество е добило за цялата си история, според създателите на компанията "Planetary Resources". И още: в близост до Земята има астероиди, които съдържат много воден лед. Те биха могли да послужат за "оазиси" на далечните космически експедиции, като им осигурят необходимата вода и гориво. 
 
От повече от 9000 астероида, посочени от НАСА с орбити в близост до Земята, повече от 1500 са достъпни не по-трудно, отколкото Луната, според инвеститорите. В "Planetary Resources" вече са разработили и космически телескопи, които ще бъдат качени на ниска околоземна орбита към 2014 г., за да откриват обещаващите астероиди. Компанията планира да изстреля и малък космически кораб за проучване на така обещаващите малки планети. 
 
Източник:dir.bg
Дата: 23.01.2013
Сн.: Deep Space Industries
Редактор: Veline Nascimento
 

Най-нови

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.