Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Европа ще участва в създаването на кораб за Марс

Европейската космическа агенция (ЕКА) ще участва в създаването на многофункционалния пилотиран космически кораб на НАСА "Орион". С него САЩ планират да изпратят астронавти на Марс след 20 години, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Споразумението между НАСА и ЕКА предвижда разработката на служебен модул за "Орион" на базата на европейския товарен кораб, използван по програмата Международна космическа станция (МКС). В него ще се намира силовата установка на "Орион", с помощта на която ще могат да бъдат осъществявани маневри в пространството и преминаване на друга орбита. Ще има и системи, нужни на екипажа, сред които прибори за контрол на температурата, установка за подаване на въздух и вода, енергийни батерии и т.н. Служебният модул ще е съединен с кабината до завръщането на астронавтите на Земята
Капсулата ”Орион” (художествена интерпретация)
 
В бъдеще "Орион" ще се използва при най-сложните пилотирани полети, включително до астероиди и до Червената планета. ЕКА трябва да построи служебния модул за "Орион" до 2017 година. За тогава е насрочен първият старт с новия тежък носител SLS, разработван от компанията "Боинг". След 4 години е предвидено изпитанието на кораба с екипаж на борда. 
 
Новата космическа капсула ”Орион”
 
Първият пробен полет на "Орион" трябва да бъде извършен през 2014 г. с ракетата "Делта-4". По време на него "Орион" ще се отдалечи от Земята на около 6000 км - 15 пъти повече от разстоянието до МКС. При завръщането си ще навлезе в плътните слоеве на атмосферата със скорост почти 32 000 км в час, а температурата на повърхността ще надхвърли 1000 градуса по Целзий. Подобно нещо не е правено от нито един пилотиран космически кораб от времето на полета на астронавти до Луната с "Аполо".
 
Източник:dir.bg
Дата: 17.01.2013
Сн.: EPA/БГНЕС
Редактор: Veline Nascimento

Най-нови

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.