Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

„Кюриосити“ започва първия сондаж на Марс

 

Американският марсоход "Кюриосити" ще започне скоро най-важната част от мисията си след кацането – първото директно сондиране в повърхността на планетата, съобщиха от екипа на мисията.
В следващите дни "Кюриосити" ще пристигне на избраното предварително от учените място и в следващите две седмици ще започне сондирането, уточни Ричард Кук от Лабораторията за реактивно движение на НАСА, която отговаря за мисията. 
 
"Да пробием горния слой и да вземем образци е най-деликатната цел след пристигането на марсохода на повърхността на Червената планета" на 6 август 2012 година, обясни по време на пресконференция по телефона Кук, цитиран от АФП и БГНЕС. "Не е правено и няма да се изненадаме, ако не всичко мине както е предвидено", каза той. 
 
Събитието се очаква с нетърпение от световната общност на учените, свързани с темата.
 
"Кюриосити" ще събере образци от вътрешността на скалите, за да анализира химичния и минералния състав с научните инструменти на борда. Избраните скали са на мястото, на което камерите разкриха неочаквани геоложки характеристики, включително жилки, възли и малки камъчета, включени в пясъчника и евентуално отвори в повърхността.
 
Скалата, избрана за пробиване, е наречена "Джон Клайн" в памет на бившия заместник-директор на мисията "Кюриосити", починал през 2011 г., казва Ричард Кук. Основната цел на проучванията на марсианската повърхност, които вероятно ще продължат поне две години, е да се определи дали Марс е била благоприятна в миналото за живот на микроорганизми. 
 
Източник:dir.bg
Дата: 16.01.2013
Сн.: EPA/БГНЕС
Редактор: Veline Nascimento

Най-нови

Най-четени