Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Разширяват МКС с надуваем модул

 

Американската космическа агенция НАСА подписа договор с компанията Bigelow Aerospace за създаването на надуваем модул за Международната космическа станция (МКС). Създаването на модула ще струва 17,8 млн. долара.
За характеристиките на модула, с който ще бъде разширена секцията на САЩ на МКС, не се съобщава много. От НАСА обаче подчертават, че той, тъкмо защото е надуваем, ще струва многократно по-малко в сравнение с модул, построен от традиционни свръхздрави метални сплави, предаде БГНЕС. 
 
Очаква се в четвъртък, 17 януари, представители на космическата агенция да дадат пресконференция, на която да бъдат съобщени технически и други подробности за проекта. Засега се знае само, че надуваемият модул ще бъде използван за склад подобно на японската платформа JLP, както и това, че модулът ще бъде сертифициран за 2 г. работа. 
 
Колкото до изпълнителя Bigelow Aerospace, компанията е основана от хотелския магнат Робърт Бигълоу. До момента тя е пуснала в космоса два надуваеми модула - Genesis I през 2006 и Genesis II през 2007 г. И двата са направени от вектран, текстилна материя с втъкани в нея кевларени нишки. 
 
Bigelow Aerospace планира в недалечно бъдеще да пусне в околоземна орбита космически хотел, който също ще бъде надуваем.
 
Източник:dir.bg
Дата: 15.01.2013
Сн.: NASA
Редактор: Veline Nascimento

Най-нови

Най-четени