Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Aстероидът ”Апофис” минава днес край Земята

Потенциално застрашаващият Земята астероид "Апофис" ще прелети днес в 13 ч. и 43 мин. на около 14,46 млн. километра от планетата ни, съобщи американската космическа агенция (НАСА), цитирана от БГНЕС.

Aстероидът ”Апофис” минава днес край ЗемятаКръстеното на древноегипетския бог на смъртта и хаоса космическо тяло, известно още като 2004 MN4, привлича вниманието на учените, тъй като е единствената сериозна заплаха от космоса за Земята. В петък, 13 април 2029 година астероидът с диаметър от 250 м. и маса от 100 млн. тона ще бъде на около 30 000 километра от земната повърхност. Космическият обект ще бъде по-близо до земята от обикновените метеорологични и комуникационни сателите в геостационарната орбита.
 
Според някои апокалиптични предвиждания "Апофис" може да промени орбитата си така, че при следващото приближаване към Земята – през 2036 г., може да се сблъска с планетата ни. 
 
Днешното събитие ще бъде наблюдавано от камерата Slooh Space Camera и небесното тяло може да бъде наблюдавано на сайта Slooh.com. 
 
През годините след откриването на 2004 MN4 през 2004 г. медиите разпространяват различни варианти за отклоняване на астероида от опасното му приближаване към Земята. През октомври 2012 г. шефът на Роскосмос Владимир Поповкин каза, че подчиненото му ведомство планира да осъществи след 2020 г. проект по изстрелване на космически апарат, с помощта на който на повърхността на "Апофис" да бъде поставен радиомаяк, който да следи поведението на космическото тяло.
 
Източник: dir.bg
Редактор: Veline Nascimento
Дата: 09.01.2013
Сн.: EPA/БГНЕС
 

Най-нови

Най-четени