Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

В Млечния път има най-малко 100 млрд. планети

 

Взирайки се в нощното небе, човек вижда милиарди звезди. Това, което убягва от погледа му, са най-малко 100-те милиарда планети - приблизително една за всяка звезда, съобщава сайтът на НАСА, позовавайки се на резултатите от изследване на американски астрономи.
Заключението, че в галактиката Млечен път има най-малко 100 милиарда планети, е направено от учени от Калифорнийския технологичен институт, предаде БТА. Противно на широко разпространеното схващане, новото проучване показва, че звездните системи с планети в действителност са норма в космоса. 
 
Астрономите от Калифорнийския технологичен институт в Пасадена са направили изчисленията си въз основа на анализ на планетите, орбитиращи около звезда, наречена Кеплер-32. Подобни планети съставляват мнозинство в Млечния път и служат за отправна точка в изследванията върху формирането на тези светове. 
 
"Само в нашата галактика има най-малко 100 милиарда планети", казва Джон Джонсън от изследователския екип. "Броят на планетите е впечатляващ - почти една планета за всяка звезда", допълва ръководителят на изследването Джонатан Суифт. 
 
Един от фундаменталните въпроси за произхода на планетите е техният брой. Подобно на екипа от Калифорнийския технологичен институт, други астрономи също са изчислили, че има приблизително по една планета за всяка звезда. Настоящото изследване обаче е първото по рода си, в което учените са направили изчисленията си, изучавайки системи от червени джуджета, клас М - най-разпространеният тип звезди в галактиката. 
 
За целите на проучването астрономите са изследвали планетна система, открита от космическия телескоп "Кеплер" на НАСА. Системата включва звездата Кеплер-32 и пет планети. Две от планетите, орбитиращи около звездата, са открити от други астрономи. Екипът от Калифорнийския технологичен институт е потвърдил наличието на останалите три. Подобни планетни системи са напълно различни от Слънчевата система. Червените джуджета, клас М, са по-малки и по-хладни от Слънцето. Звездата Кеплер-32 например е с половин маса и радиус от слънчевите. Радиусите на петте планети варират между 0,8 и 2,7 пъти от земните. 
 
Въпросните планети орбитират изключително близо около своята звезда. Цялата планетна система се вмества в една десета от астрономическа единица (средното разстояние между Земята и Слънцето).
 
Източник: dir.bg
Редактор: Veline Nascimento
Дата: 04.01.2013
Сн.: EPA/БГНЕС

 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.