Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
 
Кемпери под наем в София
 
Виртуален асистент
 
 
Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Гипсокартон, шпакловка и боя

Гипсокартон.com

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София

НАСА праща ”кораб майка” на Фобос

 

Американски учени оповестиха, че автономни роувъри, които изследват луни и астероиди, могат да се окажат значима стъпка напред към мисии до Марс, съобщи сайтът  - sciencenews, цитиран от БТА.
Учените са предложили мисия с космически кораб майка, от който да бъдат спуснати един или няколко покрити с шипове сферични роувъра на повърхността на марсианската луна ФобосУчени от Станфордския университет в сътрудничество с техни колеги от Лабораторията за реактивни двигатели на НАСА и Масачузетския технологичен институт са проектирали роботизирана платформа, която може да се заеме с подобни мисии, включващи участието на роувъри. 
 
Учените са предложили мисия с космически кораб майка, от който да бъдат спуснати един или няколко покрити с шипове сферични роувъра на повърхността на марсианската луна Фобос. Тези малки роувъри "таралежи", чийто диаметър не надвишава 60 сантиметра, ще се търкалят и ще подскачат по повърхността на Фобос, изпращайки до кораба майка данни за почвата, се казва в комюнике на Станфордския университет. След това те ще се предават на Земята
 
Човешки контрол за редица параметри на мисията няма да е необходим. Това е следващо ниво на автономно движение в космоса, заяви проф. Марко Павоне от катедрата по аеронавтика и астронавтика в Станфордския университет. Ученият поясни, че работил над проекта, имайки предвид Фобос, макар че подобни роувъри и кораб майка могат да изследват също малки тела в Слънчевата система като комети и астероиди.
 
"Подобна мисия може да тества технологии за потенциалното им използване в други мисии в Слънчевата система, отбеляза проф. Павоне. Това е част от технологията, от която се нуждаем, преди да пристъпим към по-скъпи изследвания. Преди да се вземе проба от почвата, трябва да се определи мястото на кацане. Роувърите ще допринесат да се събере информация за повърхността."
 
Източник: dir.bg
Редактор: Veline Nascimento
Дата: 03.01.2013
Сн.: EPA/БГНЕС

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.