Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Какво вещае космическата 2013 година

Две комети и два астероида ще "посетят" Земята. Ще има лунни затъмнения. Руснаци и китайци пак ще са в космическа надпревара, а Европа ще стартира своя мисия в Космоса. Това съобщава на сайта си "Дойче веле".

Какво вещае космическата 2013 година. Две комети и два астероида ще "посетят" Земята. Ще има лунни затъмнения. Още на 10 януари един от най-опасните космически обекти ще премине покрай Земята: астероидът Апофис, кръстен на египетския Бог на мрака. Не се притеснявайте обаче! Дистанцията между Земята и астероида ще остане достачно голяма, около 15 милиона километра. Въпреки това астрономите ще наблюдават внимателно полета на големия около 300 метра астероид, защото той може да се приближи и застрашително до нашата планета. В петък, 13 април 2029 година астероидът ще бъде на около 30 000 километра от земната повърхност. Космическият обект ще бъде по-близо до земята от обикновените метеорологични и комуникационни сателите в геостационарната орбита, която преминава на 36 000 километра над екватора. 
 
Едва седем години по-късно е възможно Апофис да се сблъска със Земята. Вероятността е 1 към 100 000, но въпреки това изследователите се изнервени. Поне до януари, когато прецизните радарни наблюдения не докажат, че астероидът няма наистина да ни "посети". Евентуален сблъсък би имал опустошителни последици за Земята
 
Друг астероид ще се приближи на 24 000 километра от Синята планета: малкият астероид 2012 DA14. Астрономите изключват сблъсък с него. Затова пък на 15 февруари любителите на космическите приключения могат да наблюдават с телескоп неговото движение между съзвездията Дева и Косите на Вероника. Този астероид е голям само около 40 метра и дори да падне на Земята, ще образува само малък кратер. И то при положение че е от метал. Ако е съставен от порьозни материали, ще се разпадне на съставните си части още в земната атмосфера. 
 

Големи комети през март и ноември 

 
Кометата Панстарс е още едно доказателство за това, колко често Земята може да очаква посещения от дълбините на Слънчевата система. През март 2011 година автоматичната телескопична система Панстарс, разположена на Хавай, откри ледения къс. На 10 март кометата ще прелети най-близо до Слънцето и ще се приближи до Земята повече от Меркурий. След това ще се отправи към съзвездията Риба и Андромеда и може да бъде наблюдавана от хората в северното полукълбо. 
 
Изследователите са направили моделни пресмятания и твърдят, че кометата може да бъде наблюдавана с просто око. Въпреки това прогнозите за силата на светлината на кометите са много трудни. Ядрата им са големи само няколко километра и се състоят от лед, малки камъни и много прах. Решаващо за наблюдението на кометата с просто око е количеството лед, което се изпарява при полета й. 
 
В края на 2013 година още една комета ще прелети над нашата планета. Откритата през септември комета ISON ще прелети на 28 ноември 2013 на два милиона километра от Слънцето и ще отдели значително количество светлина. Хората ще могат да я наблюдават по време на Коледа в ясното нощно небе. При положение, че леденият къс "преживее" близостта си със Слънцето
 

Разочарование за любителите на затъмнения 

 
През 2013 година няма да има много сериозни слънчеви и лунни затъмнения. На 25 април ще има лунно затъмнение, но само един процент от лунната повърхност ще бъде затъмнен. Това лунно затъмнение ще могат да наблюдават хората в Европа, Африка, големи части от Азия и Австралия. Любителите астрономи в Австралия и Индонезия могат да наблюдават слънчево затъмнение на 9 и 10 май 2013 година. На 3 ноември обаче ще има пълно слънчево затъмнение. Единственото за 2013 година.
 

Европейските сателити излитат в Космоса 

 
Връх в европейските космически изследвания ще бъде стартът на три сателита Шварм през април. Произведените от фирмата Астриум във Фридрихсхафен сателити ще проучват магнитното поле около Земята. Сателитете са готови от една година, но проблеми с руските ракети-носители постоянно отлагаха старта им. Най-сетне през 2013 година те ще бъдат изстреляни в орбита и ще започнат своите измервания на височина от 500 километра.
 
Източник: dir.bg
Автор: Deutsche Welle
Дата: 03.01.2012
Сн.: EPA/БГНЕС

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.