Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Дългите космически полети крият рискове

Дългите космически полети крият рискове

Дългите космически полети, като тези до Марс, могат да ускорят развитието на болестта на Алцхаймер при астронавтите заради радиациите, на които ще бъдат подложени, показаха американски лабораторни опити.

"Рискът за здравето и развиването на ракови тумори поради радиациите е известен отдавна, заяви ръководителят на изследването д-р Кени О'Баниън, професор по невробиология в университета Рочъстър в щата Ню Йорк, цитиран от Франс прес и БТА. Но последното ни проучване доказа за пръв път, че нивата на облъчване, еквивалентни на една мисия до Марс, ще предизвикат отрицателни когнитивни ефекти и ще ускорят промените в мозъка, свързани с болестта на Алцхаймер", твърди ученият.
 
На Земята или на ниска околоземна орбита магнитното поле на нашата планета ни предпазва от непрекъснатото бомбардиране с радиоактивни частици, идващи от космоса. Но за продължителен престой в далечния космос засега има малко разработени средства за предпазване, една опасност, която доста тревожи НАСА. Американската космическа агенция възнамерява да изпрати свои астронавти на мисия до астероид през 2021 година и до Марс през 2035 година. Пътуването до Червената планета и обратно би траяло около 3 години.
 
Екипът на д-р О'Баниън възпроизвел в ускорител на частици в националната лаборатория Брукхевън космически радиации и подложили на тях опитни мишки. Нивата на експозиция били сравними с тези при дълга мисия на астронавти до Марс. Опитните животни показали лоши резултати при тестовете за запаметяване.Това навело учените на мисълта, че при тях се наблюдават дегенеративни неврологични процеси, характерни за по-възрастни екземпляри.
 
Източник: dir.bg
Автор:  Редактор Veline Nascimento
Сн.: EPA/БГНЕС

Най-нови

Най-четени