Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

В Млечния път има 7 потенциално обитаеми планети

 

Извън Слънчевата система съществуват най-малко седем потенциално обитаеми планети. До този извод са стигнали учени от лабораторията на университета в Пуерто Рико.

В Млечния път има 7 потенциално обитаеми планети

Там в продължение на една година работят над създаването на каталог на екзопланетите, където си заслужава да се търси живот. Астрономите сверяват данните за небесните тела в нашата галактика Млечния път в търсене на аналози на Земята, предадоха британски медии, цитирани от БТА.
 
В търсенето на обитаеми екзопланети (такива, които се намират извън пределите на Слънчевата система) учените са изследвали 900 небесни тела, а им предстои да анализират още 2500 претенденти за званието потенциално обитаеми планети, отбелязва в. "Дейли телеграф". Истина е, че в "кратния списък" са попаднали само 27 планети, данните за които са получени с телескопа на НАСА "Кеплер", пише в. "Индипендънт". 
Учените отбелязват, че през следващите 12 месеца ще продължат с анализа на потенциалните аналози на Земята
Сн.: EPA/БГНЕС
 
В. "Дейли телеграф" подчертава, че само преди година, при стартирането на проекта, в каталога са фигурирали едва две екзопланети, които биха могли да предлагат условия за живот. Сега, благодарение на усилията на учените, броят им е нараснал на 7. 
 
Аналозите на Земята се подбират по три параметъра: количеството енергия, което планетата получава от своята звезда, а също масата и размерът на космическото тяло. По тези данни може косвено да се съди за наличието на вода на екзопланетата, която е задължително условие за живот. 
 
Каталогът със седемте потенциално обитаеми планети е качен на сайта на университета в Пуерто Рико. От учебното заведение отбелязват, че през следващите 12 месеца ще продължат с анализа на потенциалните аналози на Земята, надявайки се да извършат истински пробив. 
 
"Точният аналог на Земята или потенциално обитаемият екзоспътник би се превърнал в голямо откритие" - разказва представител на екипа, работещ върху създаването на каталога.
 
Източник: dir.bg
Дата: 11.12.2012

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.