Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

В Млечния път има 7 потенциално обитаеми планети

 

Извън Слънчевата система съществуват най-малко седем потенциално обитаеми планети. До този извод са стигнали учени от лабораторията на университета в Пуерто Рико.

В Млечния път има 7 потенциално обитаеми планети

Там в продължение на една година работят над създаването на каталог на екзопланетите, където си заслужава да се търси живот. Астрономите сверяват данните за небесните тела в нашата галактика Млечния път в търсене на аналози на Земята, предадоха британски медии, цитирани от БТА.
 
В търсенето на обитаеми екзопланети (такива, които се намират извън пределите на Слънчевата система) учените са изследвали 900 небесни тела, а им предстои да анализират още 2500 претенденти за званието потенциално обитаеми планети, отбелязва в. "Дейли телеграф". Истина е, че в "кратния списък" са попаднали само 27 планети, данните за които са получени с телескопа на НАСА "Кеплер", пише в. "Индипендънт". 
Учените отбелязват, че през следващите 12 месеца ще продължат с анализа на потенциалните аналози на Земята
Сн.: EPA/БГНЕС
 
В. "Дейли телеграф" подчертава, че само преди година, при стартирането на проекта, в каталога са фигурирали едва две екзопланети, които биха могли да предлагат условия за живот. Сега, благодарение на усилията на учените, броят им е нараснал на 7. 
 
Аналозите на Земята се подбират по три параметъра: количеството енергия, което планетата получава от своята звезда, а също масата и размерът на космическото тяло. По тези данни може косвено да се съди за наличието на вода на екзопланетата, която е задължително условие за живот. 
 
Каталогът със седемте потенциално обитаеми планети е качен на сайта на университета в Пуерто Рико. От учебното заведение отбелязват, че през следващите 12 месеца ще продължат с анализа на потенциалните аналози на Земята, надявайки се да извършат истински пробив. 
 
"Точният аналог на Земята или потенциално обитаемият екзоспътник би се превърнал в голямо откритие" - разказва представител на екипа, работещ върху създаването на каталога.
 
Източник: dir.bg
Дата: 11.12.2012

Най-нови

Най-четени