Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Ново откритие дава надежда за обитаеми планети

 

Смята се, че Земята е единствената планета, на която съществува живот. Докато изследвали подобни на Слънцето звезди, около които кръжат планети, учени от университета на Охайо обаче установиха, че тези планети може да са дори по-обитаеми от Земята, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.
Учените търсели радиоактивни елементи торий и уран. Повечето от този вид елементи правят вътрешността на планетата по-гореща. Това на свой ред задвижва тектонски плочи. 
 
Земетресенията се дължат на движението на тектонски плочи в земната кора, които се подпъхват една под друга. Тектонските плочи поддържат водата на земната повърхност, така че съществуването им понякога може да бъде индикатор за обитаемост на планета. 
 
Оказало се, че 7 от изследваните от учените 8 звезди съдържат повече торий, отколкото Слънцето. Това подсказва, че на кръжащите около тези звезди планети също има повече торий. Следователно вътрешността на тези планети вероятно е по-гореща, отколкото тази на Земята. 
 
Нашата планета се намира в т. нар. обитаема зона, т.е. не е нито твърде близо, нито твърде далеч от Слънцето, а е на правилното разстояние от него. Ако планети около звезди, които са двойнички на Слънцето, са по-горещи, отколкото се е смятало досега, обитаемата зона около тези звезди ще е с по-големи размери и на много от тези планети ще има условия за микробен живот, заяви Кеймън Ънтърборн от екипа.
 
Резултатите от изследването бяха представени на среща на Американския геофизически съюз в Сан Франциско.
 
Източник: dir.bg
Дата: 08.12.12

Най-нови

Най-четени