Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Първият в света слънчев платноход е японски

 

Книгата на рекордите на Гинес официално призна японския космически апарат ИКАРОС за първия истински слънчев платноход в света, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на японски медии.
ИКАРОС беше изстрелян в космоса през май 2010 година. Той е космически апарат, който представлява цилиндър с дължина 80 сантиметра и с диаметър 1,6 метра, предаде агенцията, цитирана от БТА. 
 
След като беше изстрелян с японска ракета, ИКАРОС разгъна своите "мачти", а след това със завъртане около оста си опъна в тях квадратно платно-мембрана, чиято страна е дълга 14 метра. Дебелината му е 10 пъти по-малка от тази на човешки косъм. Самият апарат се намира в центъра на своето платно. 
 
Площта на ИКАРОС е 200 квадратни метра, дебелината на платното е 7,5 микрометра, а масата на цялата конструкция не надхвърля 500 грама. Платното-мембрана успешно улавя слънчевия вятър. Като променя степента на отражението на слънчевите лъчи, ИКАРОС може без гориво и двигател да ускори или да забави придвижването си, а също и да промени посоката му. 
 
Силата на слънчевия вятър върху платното е нищожна. В безвъздушното пространство това е достатъчно за придвижването на неголям апарат. 
 
По данни на японската космическа агенция ДЖАКСА сега ИКАРОС се движи по орбита около Слънцето и в следващите години може да достигне района на Юпитер. 
 
Слънчевият платноход, използващ налягането на слънчевата светлина за привеждане на космическия апарат в движение, беше описан още през 20-те години на миналия век от съветския учен Фридрих Цандер. Технологията е смятана за една от най-перспективните за бъдещите междупланетни пътешествия в пределите на Слънчевата система, тъй като подобен космически апарат не изисква на борда му да има големи количества гориво.
Източник: dir.bg
Дата: 09.12.12

Най-нови

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.