Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Космическите радиовълни приличат на чуруликане

 

Двете сонди на НАСА, изследващи поясите на Ван Алън (радиационните пояси на Земята), уловиха най-ясните звуци от тях и се оказа, че те приличат на чуруликане на птици, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Сондите изследват радиационните пояси около Земята едва от три месеца. Те обаче вече направиха измервания на високоенергийни частици и на радиовълни с безпрецедентни детайли. 
 
Вълните увеличават енергията на частиците в радиационните пояси както океанските вълни задвижват сърфист на земята, казаха учените. Освен това тези т.нар. хорови вълни са в същата честота като човешкия слух и те могат да бъдат чути.
 
Физикът Крейг Клецинг от Университета на Айова пусна записи на радиовълните на конгреса на Американския съюз на геофизиците в Сан Франциско. "Чува се не само чуруликане - на извънземни птици, както каза жена ми, но и нещо като щурци като фон. Това е нещо, което не получавахме преди, защото не можехме да чуем тези много меки звуци над ярките. Така че това е наистина фантастично ново измерване" - каза Клециг пред журналисти. 
 
Макар и хорът да се е чувал още преди космическата епоха, яснотата на измерванията сега е "наистина доста поразителна", добави Клециг. Първоначалните резултати показват, че външният радиационен пояс е много по-динамичен и бързо променящ се от очакваното. 
 
Двете сонди на Ван Алън бяха изстреляни от Кейп Канаверал на 30 август. Те са наречени на американския физик Джеймс Ван Алън, открил преди половин век радиационните пояси на Земята, които носят неговото име.
 
Източник: dir.bg
Дата: 05.12.12

Най-нови

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.