Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Здравейте, приятели. Казвам се Галя и съм на 32 години. Родом от Благоевград. От 2015г. имам поставена диагноза Множествена склероза. Това е автоимунно заболяване, което засяга централната нервна система и неминуемо води до трайно обездвижване. В продължение на всички тези години съм опитвала различни методи на лечение, но състоянието ми първоначално постепенно, а след това ускорено, се влошаваше.
Преди година и половина родих най-прекрасното дете на света, което е най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми. За съжаление, след раждането получих много сериозен пристъп и състоянието ми се влоши. Въпреки всички положени усилия от моя страна и от страна на различни специалисти , състоянието ми не се подобрява.
В неспирния процес на проучване за най-различни варианти за лечение на МС в страната и чужбина, открих клиника „Пирогов“ в Москва (Русия), където провеждат терапия посредством химиотерапия и присаждане на стволови клетки. Статистиката сочи, че при 90-95% от пациентите, подложили се на това лечение през последните 10 години, прогреса на болестта е спрян. За да бъде ефикасно то обаче, е жизнено важно да бъде проведено възможно най-скоро. Имам насрочена дата за март 2021 год. и се надявам, че ще мога да се подложа на него.
Сумата, необходима за провеждането на това лечение е на стойност 45 000 евро. Аз и моето семейство, имаме нужда от Вашата помощ. Затова отправям апел към Вас и се надявам да ми помогнете да сбъдна мечтата си, а именно да мога да се движа свободно, да се разхождам и играя с детето си без да изпитвам затруднения.
Дарителска сметка:
IBAN: BG44UNCR70001524242243
Титуляр: Галина Валентинова Манчева-Таранчокова
PayPal:
gallina.mancheva@gmail.com
 
ПОРЪЧАЙТЕ НОВАТА КНИГА НА В.КАРАДЖОВ
Океанска приказка

”Кюриосити” е открил градивен елемент на живота

 

Марсианската вода, извлечена от образци от почвата с помощта на приборите на марсохода „Кюриосити”, се оказа значително „по-тежка” от земната, съобщиха от НАСА. Стана ясно и какво точно е открил марсохода - следи от въглерод - основен градивен елемент на живота.
В марсианската вода има значително количество от изотопа на водорода деутерий, съобщи ръководителят на групата учени, работещи с химическата лаборатория на марсохода Пол Мехъфи, цитиран от РИА "Новости".
„Съотношението между деутерия и обикновения водород във водата, получена от образците от почвата, се оказа пет пъти по-високо, отколкото в земните океани”, посочи Мехъфи на пресконференция, посветена на последните резултати, получени от марсохода, предаде "Фокус".
 
По неговите думи съотношението между обичайния водород и деутерия (в чиито атоми има допълнителен неутрон) ще позволи по-добре да се разбере еволюцията на атмосферата и хидросферата на Марс.
 
Образците от марсиански грунт, които са анализирани от приборите на марсохода, съдържат различни химични вещества, но сред тях не са открити следи от марсиански органичен материал. Това съобщи на пресконференция в Сан Франциско Лабораторията за реактивни двигатели на НАСА в Пасадена, чиито специалисти ръководят изследователската мисия на космическия апарат, предадоха световните информационни агенции, цитирани от БТА. 
 
"Кюриосити" обаче се натъкна на следи от въглерод, но за учените остава неясно дали този градивен елемент за живота на Земята е изиграл подобна роля и на Марс, предаде Ройтерс. Ако има органичен въглерод, но няма вода, няма да се зароди обитаема среда, изтъкват специалистите. А дори и да има въглерод и вода, са необходими други химични елементи като сяра, кислород, фосфор и азот, за да се формира и еволюира живот. 
 
Още миналата седмица представители на космическата агенция опровергаха съобщението, че марсоходът "Кюриосити" е открил органични молекули на повърхността на Марс. По-рано НАСА съобщи, че при анализ на образци на марсианска почва „Кюриосити” е открил нещо "потресаващо", а научният ръководител на мисията Джон Гротцингер дори заяви, че "данните може да влязат в учебниците по история”.
 
На пресконференцията специалистите на НАСА в крайна сметка поясниха, че марсоходът все пак е открил на Червената планета органични вещества, но на учените от НАСА ще са им необходими допълнителни изследвания, за да изключат вероятността, че те са попаднали на Марс заедно с космическия апарат. 
"На борда на марсохода има много чувствителна апаратура, ние открихме прости органични вещества, но трябва да установим дали те не са пристигнали от Земята" - заяви пред журналисти Джон Гротцингер. По думите му намерените органични съединения са перхлорати - съединения на хлор, водород, въглерод. Те биха могли да попаднат на Марс и с метеорити, които съдържат въглеродни съединения, например въглеродни хондрити. Ако бъде доказано, че органичните вещества са наистина марсиански, ще трябва да бъде установено дали те са с биологичен или са с абиогенен произход. 
 
"Кюриосити" кацна на Червената планета на 6 август. Главната цел на тази експедиция е да се опита да открие дали там някога са съществували условия за зараждане на живи организми. Проектът се осъществява от НАСА и е погълнал 2,5 милиарда долара. 
Източник: dir.bg
Дата: 04.12.12

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.