Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
 
Кемпери под наем в София
 
Виртуален асистент
 
 
Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Гипсокартон, шпакловка и боя

Гипсокартон.com

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София

”Вояджър” пое по магнитна магистрала

 

Американската космическа сонда "Вояджър 1" е достигнала нова област в края на Слънчевата система и след като я пресече, ще навлезе в междузвездното пространство.
"В "пограничния" район на Слънчевата система силовите линии на магнитното поле на Слънцето се съединяват със силовите линии на магнитното поле на междузвездното пространство", отбеляза на научна конференция в Сан Франциско Едуард Стоун, участник в проекта, цитиран от БГНЕС. "Това е нещо като магнитна магистрала, която ще изведе "Вояджър" извън пределите на Слънчевата система". 
 
"Сондата е вече на последната "права" преди да напусне завинаги Слънчевата система. Последното може да стане както след няколко месеца, така и след две-три години", съобщиха от Лабораторията за реактивни двигатели към НАСА в Пасадина, Калифорния, където е построен "Вояджър" и откъдето се командва космическото пътешествие.
 
"Вояджър" ("Пътешественик") бе изведен в открития космос през 1977 г. Понастоящем сондата се намира на повече от 18 млрд. км от Слънцето. Тя се движи със скорост 17 км в секунда и ако не се случи нещо непредвидено, не след дълго ще се превърне в първия в историята на нашата цивилизация сътворен от човека обект, напуснал пределите на Слънчевата система. 
 
"Вояджър 1" носи със себе си послание към извънземни цивилизации, в случай, че се натъкне на такива. Посланието съдържа математически символи, указания къде се намира Слънчевата система, стилизирано изображение на мъж и жена, както и образци от достиженията на земната цивилизация в областта на музиката, живописта, архитектурата и пр. 
 
Сред музикалните образци е и българската народна песен "Излел е Дельо хайдутин" в изпълнение на Валя Балканска. Песента е подбрана лично от американския астроном и писател Карл Сейгън, считан за духовен баща на проекта "Вояджър" и починал на 62-годишна възраст през 1996 г.
Източник: dir.bg
Дата: 04.12.12

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.