Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
 
Кемпери под наем в София
 
Виртуален асистент
 
 
Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Гипсокартон, шпакловка и боя

Гипсокартон.com

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

”Вояджър” пое по магнитна магистрала

 

Американската космическа сонда "Вояджър 1" е достигнала нова област в края на Слънчевата система и след като я пресече, ще навлезе в междузвездното пространство.
"В "пограничния" район на Слънчевата система силовите линии на магнитното поле на Слънцето се съединяват със силовите линии на магнитното поле на междузвездното пространство", отбеляза на научна конференция в Сан Франциско Едуард Стоун, участник в проекта, цитиран от БГНЕС. "Това е нещо като магнитна магистрала, която ще изведе "Вояджър" извън пределите на Слънчевата система". 
 
"Сондата е вече на последната "права" преди да напусне завинаги Слънчевата система. Последното може да стане както след няколко месеца, така и след две-три години", съобщиха от Лабораторията за реактивни двигатели към НАСА в Пасадина, Калифорния, където е построен "Вояджър" и откъдето се командва космическото пътешествие.
 
"Вояджър" ("Пътешественик") бе изведен в открития космос през 1977 г. Понастоящем сондата се намира на повече от 18 млрд. км от Слънцето. Тя се движи със скорост 17 км в секунда и ако не се случи нещо непредвидено, не след дълго ще се превърне в първия в историята на нашата цивилизация сътворен от човека обект, напуснал пределите на Слънчевата система. 
 
"Вояджър 1" носи със себе си послание към извънземни цивилизации, в случай, че се натъкне на такива. Посланието съдържа математически символи, указания къде се намира Слънчевата система, стилизирано изображение на мъж и жена, както и образци от достиженията на земната цивилизация в областта на музиката, живописта, архитектурата и пр. 
 
Сред музикалните образци е и българската народна песен "Излел е Дельо хайдутин" в изпълнение на Валя Балканска. Песента е подбрана лично от американския астроном и писател Карл Сейгън, считан за духовен баща на проекта "Вояджър" и починал на 62-годишна възраст през 1996 г.
Източник: dir.bg
Дата: 04.12.12

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.