Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

”Вояджър” пое по магнитна магистрала

 

Американската космическа сонда "Вояджър 1" е достигнала нова област в края на Слънчевата система и след като я пресече, ще навлезе в междузвездното пространство.
"В "пограничния" район на Слънчевата система силовите линии на магнитното поле на Слънцето се съединяват със силовите линии на магнитното поле на междузвездното пространство", отбеляза на научна конференция в Сан Франциско Едуард Стоун, участник в проекта, цитиран от БГНЕС. "Това е нещо като магнитна магистрала, която ще изведе "Вояджър" извън пределите на Слънчевата система". 
 
"Сондата е вече на последната "права" преди да напусне завинаги Слънчевата система. Последното може да стане както след няколко месеца, така и след две-три години", съобщиха от Лабораторията за реактивни двигатели към НАСА в Пасадина, Калифорния, където е построен "Вояджър" и откъдето се командва космическото пътешествие.
 
"Вояджър" ("Пътешественик") бе изведен в открития космос през 1977 г. Понастоящем сондата се намира на повече от 18 млрд. км от Слънцето. Тя се движи със скорост 17 км в секунда и ако не се случи нещо непредвидено, не след дълго ще се превърне в първия в историята на нашата цивилизация сътворен от човека обект, напуснал пределите на Слънчевата система. 
 
"Вояджър 1" носи със себе си послание към извънземни цивилизации, в случай, че се натъкне на такива. Посланието съдържа математически символи, указания къде се намира Слънчевата система, стилизирано изображение на мъж и жена, както и образци от достиженията на земната цивилизация в областта на музиката, живописта, архитектурата и пр. 
 
Сред музикалните образци е и българската народна песен "Излел е Дельо хайдутин" в изпълнение на Валя Балканска. Песента е подбрана лично от американския астроном и писател Карл Сейгън, считан за духовен баща на проекта "Вояджър" и починал на 62-годишна възраст през 1996 г.
Източник: dir.bg
Дата: 04.12.12

Най-нови

Най-четени