Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Теория за раждането на спътниците на планети

 

Теория за раждането на спътниците на планетиФренски астрофизици създадоха теория, която за първи път дава еднозначно обяснение за формирането на спътниците на планетите в Слънчевата система, съобщи сп. "Сайънс".
Сателитите се образуват в "младите години" на планетите от съставните частици, формиращи пръстените около планетите. Броят и размерите им зависят от това колко бързо пръстените се разширяват, като по този начин съставните им частици излизат извън гравитационните сили на планетата. 
 
Става дума за преодоляване на Предела на Рош (условна сфера около планета, в рамките на която е невъзможно образуването на монолитно тяло, тъй като гравитационните сили на планетата го разкъсват - бел. ред.). По реда на възникването "старите" спътници постепенно се отдалечават от планетите, за да отстъпят място на "младите". 
 
Учените стигнали до извода, че споменатият по-горе принцип е в сила не само за газовите планети-гиганти, но и за планетите от земен тип. Според експертите всяка планета от Слънчевата система е имала в началото на съществуването си пръстени като тези на Сатурн, предаде БТА.
Източник: dir.bg
Дата: 03.12.12

Най-нови

Най-четени