Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

НАСА опроверга ”потресаващото” откритие за Марс

НАСА опроверга ”потресаващото” откритие за МарсПредставители на НАСА опровергаха съобщението, че марсоходът "Кюриосити" е открил органични молекули на повърхността на Марс, предадоха световните информационни агенции.

От НАСА припомниха, че "Кюриосити" наистина изследва марсианския грунт за възможно наличие на органични вещества. Слуховете и предположенията за епохално откритие обаче не отговарят на действителността, предават агенциите, цитирани от БТА. 
 
Очаква се на 3 декември ръководството на мисията да представи доклад за резултатите от първия етап от работата на "Кюриосити". Ще бъдат огласени например данните от анализа на грунта, извършени с прибора SAM. 
 
Миналата седмица НАСА съобщи, че при анализ на образци на марсианска почва марсоходът „Кюриосити” е открил нещо крайно интересно, но учените отказаха да уточнят какво точно е открил роувъра. Анализът на марсиански пясък е показал нещо „потресаващо", отбеляза тогава научният ръководител на мисията Джон Гротцингер. Той дори заяви, че "данните може да влязат в учебниците по история”. 
 
Само преди дни в медиите се появи съобщението, че "Кюриосити" е открил на Червената планета прости органични молекули. Информацията бе огласена на специализирана конференция в римския университет "Сапиенца" от Чарлз Елачи, ръководител на Лабораторията за реактивни двигатели на НАСА, отговарящ за изследователската мисия. 
 
"Разбира се, засега това са предварителни изводи, които се нуждаят от потвърждение" - уточни специалистът. Елачи подчерта, че става въпрос именно за органични, а не за биологични молекули. "Кюриосити" не разполага с апаратура, която може да разпознава биологичните форми" - отбеляза той. 
 
Ако информацията, че на Марс има органични молекули бъде потвърдена, това ще позволи на специалистите да се доближат към разкриването на загадката дали на Червената планета има някаква форма на живот. 
 
Отговор на въпроса какво точно е открил "Кюриосити" засега няма. Повече информация за загадъчното откритие може да се очаква на 3 декември, когато НАСА ще представи подробен доклад за работата на марсохода.
 
Американският марсоход "Кюриосити" кацна на Червената планета на 6 август. Главната цел на тази експедиция е да се опита да открие дали там някога са съществували условия за зараждане на живи организми. Проектът се осъществява от НАСА и е погълнал 2,5 милиарда долара.
 
Източник: dir.bg
Дата: 30.11.2012

Най-нови

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.