Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Гипсокартон, шпакловка и боя

Гипсокартон.com

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Здравейте, приятели. Казвам се Галя и съм на 32 години. Родом от Благоевград. От 2015г. имам поставена диагноза Множествена склероза. Това е автоимунно заболяване, което засяга централната нервна система и неминуемо води до трайно обездвижване. В продължение на всички тези години съм опитвала различни методи на лечение, но състоянието ми първоначално постепенно, а след това ускорено, се влошаваше.
Преди година и половина родих най-прекрасното дете на света, което е най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми. За съжаление, след раждането получих много сериозен пристъп и състоянието ми се влоши. Въпреки всички положени усилия от моя страна и от страна на различни специалисти , състоянието ми не се подобрява.
В неспирния процес на проучване за най-различни варианти за лечение на МС в страната и чужбина, открих клиника „Пирогов“ в Москва (Русия), където провеждат терапия посредством химиотерапия и присаждане на стволови клетки. Статистиката сочи, че при 90-95% от пациентите, подложили се на това лечение през последните 10 години, прогреса на болестта е спрян. За да бъде ефикасно то обаче, е жизнено важно да бъде проведено възможно най-скоро. Имам насрочена дата за март 2021 год. и се надявам, че ще мога да се подложа на него.
Сумата, необходима за провеждането на това лечение е на стойност 45 000 евро. Аз и моето семейство, имаме нужда от Вашата помощ. Затова отправям апел към Вас и се надявам да ми помогнете да сбъдна мечтата си, а именно да мога да се движа свободно, да се разхождам и играя с детето си без да изпитвам затруднения.
Дарителска сметка:
IBAN: BG44UNCR70001524242243
Титуляр: Галина Валентинова Манчева-Таранчокова
PayPal:
gallina.mancheva@gmail.com
 
ПОРЪЧАЙТЕ НОВАТА КНИГА НА В.КАРАДЖОВ
Океанска приказка

Голямо количество воден лед близо до Слънцето

 

Ледът на най-близката планета до Слънцето в системата – Меркурий - е в изобилие, потвърдиха в четвъртък най-новите наблюдения и измервания на американската сонда Месинджър (Messenger).
Средната температура на Меркурий е 169 градуса, но на полюсите му има ледени плочи Сн.: EPA/БГНЕС
"Тези нови данни показват, че водният лед в полярните региони на Меркурий би могъл да покрие Вашингтон (117 кв. км.) с трикилометров слой", заяви Дейвид Лорънс, един от учените от мисията Месинджър от Лабораторията за приложна физика на университета "Джонс Хопкинс" в Лаурел, щата Мериленд, цитиран от БГНЕС. Той е водещ автор на едно от трите проучвания на откритието публикувано в четвъртък в списание "Сайънс".
Като се има предвид близостта му до Слънцето, Меркурий, където средната температура е 169 градуса, изглежда е последното място в Слънчевата система, на което може да се намери лед. Но наклонът от едва един градус на оста на въртене осигурява ниски температури на полюсите, заради места, от които никога не се вижда звездата на системата. 
Средната температура на Меркурий е 169 градуса, но на полюсите му има ледени плочи
Сн.: EPA/БГНЕС
Хипотезата за наличието на воден лед на Меркурий бе развита преди няколко десетилетия и се засили през 1991 г. с откриването от радиотелескопа Аресибо в Пуерто Рико на плочи на полюсите на планетата. Голяма част от тези плочи отговарят на местоположението на големите кратери, картографирани от сондата на САЩ Маринър 10 (Mariner 10) през 1970 г. Но изображенията, заснети през 2011 г. и след това през тази година от Месинджър, потвърдиха всички предишни наблюдения на тези плочи, повече или по-малко ярки в тъмните участъци на полярните региони. 
 
Освен изображенията, инструментите на борда на сондата, включително неутронният спектрометър, са установили, че това наистина е вода. "Ние вярваме, че според измерванията със спектрометъра, ледът се намира под слой с дебелина между 10 и 20 см с тъмен материал", каза Дейвид Лорънс. 
 
Според другите две изследвания, по-тъмния материал, както и водата, е дошъл от астероиди. "Този материал вероятно е съставен от смес от сложни органични съединения. Меркурий е подложен на въздействието на комети и астероиди, същите космически обекти, които може да са донесли вода на планетата", каза Дейвид Пейдж от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, автор на едно от тези изследвания. 
 
Messenger е абревиатура на английски с духа на зората на космическите изследвания и се разчита като MЕrcury Surface, Space ENvironment, GEochemistry, and Ranging ("Повърхност на Меркурий, околна среда, геохимия и обхват"). Това е първият космически апарат, пратен до Меркурий от 30 години насам. Маринър 10, завърши мисията си през март 1975 г. 
 
След шестгодишно пътуване по обиколни маршрути чрез използване на гравитационното засилване около небесните тела, Месинджър влезе в издължена елиптична орбита около Меркурий през 2011 година. По тази орбита той успя да я обиколи досега три пъти и да я картографира почти изцяло. Сега апаратът завършва с изследванията на двата полюса, преди да остане да обикаля около Меркурий завинаги.
 
Дата: 30.11.2012
Редактор: Veline Nascimento
Източник: dir.bg

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.