Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Регистрираха най-голямата енергия от квазар

 

Като използваха телескопа VLT (Very Large Telescope) на Южната европейска обсерватория в Чили, учени регистрираха най-голямото излъчване на енергия от квазар, което някога е било наблюдавано, съобщи в. Излъчената енергия е около 100 пъти по-голяма от цялата енергия, излъчена от нашата галактика Млечния път Сн.: EPA/БГНЕС"Дейли мейл", цитирана от БТА.
Излъчената енергия, генерирана от изхвърляне на огромни маси материя, е два трилиона пъти по-голяма от слънчевата. Това е означава, че е около 100 пъти по-голяма от цялата енергия, излъчена от нашата галактика Млечния път. 
 
"Наистина става въпрос за чудовищно излъчване на енергия, заяви проф. Нахум Арав от Технологичния институт на Вирджиния. Учени предсказваха за съществуване на енергийни потоци с такава сила, а симулации показаха, че подобни излъчвания на енергия влияят върху галактиките, но досега това бяха само спекулации.
 
Излъчената енергия е около 100 пъти по-голяма от цялата енергия, излъчена от нашата галактика Млечния път
Сн.: EPA/БГНЕС
"През последните 15 години редица учени заявиха, че ако има подобни енергийни потоци, те ще помогнат да се намерят отговори на много въпроси, свързани със сформирането на галактиките, поведението на черните дупки и обогатяването на междугалактичната среда с елементи, различни от водорода и хелия, допълни проф. Арав. Сега учените ще могат да преразгледат моделите си и да ги базират върху емпирични данни. Млечният път е голяма галактика с малка черна дупка. Черната дупка в центъра на квазара SDSS J1106+1939 е масивна - смята се, че е хиляди пъти по-голяма от тази в Млечния път."
Дата: 29.11.2012
Редактор: Veline Nascimento
Източник: dir.bg

Най-нови

Най-четени