Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Какво е ”потресаващото” откритие на Марс

 

Американският марсоход "Кюриосити" откри на Червената планета прости органични молекули. Това съобщи вчера на специализирана конференция в римския университет "Сапиенца" Чарлз Елачи, 
ръководител на Лабораторията за реактивни двигатели на НАСА, отговарящ за изследователската мисия.
Миналата седмица НАСА съобщи, че при анализ на образци на марсианска почва марсоходът „Кюриосити” е открил нещо крайно интересно, но учените отказаха да уточнят какво точно е открил роувъра. 
 
"Разбира се, засега това са предварителни изводи, които се нуждаят от потвърждение" - уточни специалистът, цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА. Той информира, че всички данни в пълен обем ще бъдат на разположение на Лабораторията за реактивни двигатели на 3 февруари.
 
 
 
Учените са близо до разкриването на загадката дали на Марс има някаква форма на живот
Сн.: NASA
Елачи подчерта, че става въпрос именно за органични, а не за биологични молекули. "Кюриосити" не разполага с апаратура, която може да разпознава биологичните форми" - отбеляза той. 
 
Ако информацията, че на Марс има органични молекули бъде потвърдена, това ще позволи на специалистите да се доближат към разкриването на загадката дали на Червената планета има някаква форма на живот. 
 
Американският марсоход "Кюриосити" кацна на Червената планета на 6 август. Главната цел на тази експедиция е да се опита да открие дали там някога са съществували условия за зараждане на живи организми. Проектът се осъществява от НАСА и е погълнал 2,5 милиарда долара.
 
Дата: 28.11.2012
Редактор: Veline Nascimento
Източник: dir.bg

 

Най-нови

Най-четени