Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Гипсокартон, шпакловка и боя

Гипсокартон.com

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Здравейте, приятели. Казвам се Галя и съм на 32 години. Родом от Благоевград. От 2015г. имам поставена диагноза Множествена склероза. Това е автоимунно заболяване, което засяга централната нервна система и неминуемо води до трайно обездвижване. В продължение на всички тези години съм опитвала различни методи на лечение, но състоянието ми първоначално постепенно, а след това ускорено, се влошаваше.
Преди година и половина родих най-прекрасното дете на света, което е най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми. За съжаление, след раждането получих много сериозен пристъп и състоянието ми се влоши. Въпреки всички положени усилия от моя страна и от страна на различни специалисти , състоянието ми не се подобрява.
В неспирния процес на проучване за най-различни варианти за лечение на МС в страната и чужбина, открих клиника „Пирогов“ в Москва (Русия), където провеждат терапия посредством химиотерапия и присаждане на стволови клетки. Статистиката сочи, че при 90-95% от пациентите, подложили се на това лечение през последните 10 години, прогреса на болестта е спрян. За да бъде ефикасно то обаче, е жизнено важно да бъде проведено възможно най-скоро. Имам насрочена дата за март 2021 год. и се надявам, че ще мога да се подложа на него.
Сумата, необходима за провеждането на това лечение е на стойност 45 000 евро. Аз и моето семейство, имаме нужда от Вашата помощ. Затова отправям апел към Вас и се надявам да ми помогнете да сбъдна мечтата си, а именно да мога да се движа свободно, да се разхождам и играя с детето си без да изпитвам затруднения.
Дарителска сметка:
IBAN: BG44UNCR70001524242243
Титуляр: Галина Валентинова Манчева-Таранчокова
PayPal:
gallina.mancheva@gmail.com
 
ПОРЪЧАЙТЕ НОВАТА КНИГА НА В.КАРАДЖОВ
Океанска приказка

Двойка звезди орбитират една около друга

 

Като използваха телескопа VLT (Very Large Telescope) на Южната европейска обсерватория, астрономи откриха двойка звезди, които орбитират една около друга в центъра на планетарна мъглявина, съобщи Сайънс дейли, цитиран от БТА.

Планетарната мъглявина Флеминг 1

Планетарната мъглявина Флеминг 1

Сн.: ESO

Резултатите от изследването потвърждават дълго дебатираната теория относно това какво контролира впечатляващото симетрично изхвърляне на материя в космическото пространство. 

Планетарните мъглявини представляват светещи обвивки от газ около бели джуджета - подобни на Слънцето звезди в последния стадий от живота си. Планетарната мъглявина Флеминг 1 е добър пример за симетрични изхвърляния на материя, които сформират нещо като извити структури. Тази мъглявина се намира в съзвездието Кентавър и е открита преди един век от Уилямина Флеминг - бивша домашна прислужница, която била наета от Обсерваторията на Харвардския колеж, защото се увличала по астрономията. 
 
Астрономите отдавна дебатират какъв е произходът на симетричните изхвърляния на материя, но не бяха стигнали до консенсус. Сега нови наблюдения на Флеминг 1, направени с VLT, били комбинирани с компютърни модели от екип под ръководството на Анри Бофен от Южната европейска обсерватория в Чили, за да се изясни как тези странни форми са се образували.
 
Учените ползвали телескопа, за да изследват светлината от централната звезда. Те установили, че в центъра на Флеминг 1 има не едно, а две бели джуджета, които се завъртат едно около друго за 1,2 дни. Макар бинарни системи да са откривани в центъра на планетарни мъглявини и преди, системите от две орбитиращи едно около друго бели джуджета са рядкост. 
 
"Произходът на красивите интригуващи форми на Флеминг 1 и сходни обекти предизвиква спорове от десетилетия, заяви Бофен. Астрономи споменаваха за бинарна система и преди, но винаги се е смятало, че в този случай двете звезди трябва да са много раздалечени една от друга, а орбиталният период да е от порядъка на десетки години или по-дълъг. Благодарение на компютърните модели и наблюденията, които ни позволиха да надникнем в центъра на мъглявината, заключихме, че двете звезди са хиляди пъти по-близо една до друга." 
 
Когато доближи края на живота си, звезда с 8 пъти по-голяма маса от слънчевата изхвърля външните си обвивки и започва да губи маса. Това позволява на горещото ядро на звездата да излъчва светлина, предизвиквайки движение навън на "пашкул" от газ. 
 
Новото изследване показва, че Флеминг 1 е резултат от близкото взаимодействие между двете звезди - от лебедовата песен на двойка звезди. Това е пример за бинарна централна звезда, за която компютърни симулации правилно са предсказали как се е сформирала заобикалящата я мъглявина, допълни съавторът на изследването Брент Мишалски от Южноафриканската астрономическа обсерватория.
 
Източник: dir.bg
Редактор: Veline Nascimento
Дата: 12.11.2012

 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.