Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Защо северните светлини не са като южните?

Дълго време учените не можаха да разберат защо токовете на слънчевия вятър причиняват излъчвания на различни полюси на Земята, които забележимо се различават един от друг. Сега отговорът е намерен.

Северните светила (на снимката по-горе) и по-малко познатият му събрат - южните светлини - възникват под формата на вълнообразни потоци от зеленикави или червеникави светлини в близост до полярните райони на Земята. Те са подобни, но не са идентични. Дълго време учените озадачават защо това е така - и сега, изглежда, те са намерили отговора.

Аврора е „слънчев вятър“, пробив на заредени частици, излъчвани от Слънцето през магнитното поле на нашата планета. Тъй като тези частици се движат по симетрични линии вътре в полето, свързващи северния и южния полюс, логичното заключение е, че те ще се огледаят една на друга. През 2009 г. обаче на двата полюса бяха регистрирани две едновременни аврори - и те се различаваха един от друг.

За анализ бяха избрани 10 асиметрични изображения, направени едновременно на двата полюса. Изучавайки ги, изследователите установили, че когато слънчевият вятър тече от изток на запад, те създават неравномерен натиск върху магнитното поле и го изместват към сянката на планетата. Наклонът от своя страна провокира идиосинкразия на формата и разположението на Аврорите, оттук и разликите. Резултатите са публикувани в Геофизични изследвания: космическа физика,

Най-нови

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.