Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Присаждат органи, отгледани от стволови клетки

 

 
В Япония бе взето решение местни учени за пръв път в света да присадят на човек органи, отгледани от изкуствени многофункционални стволови клетки с неембрионален произход.
За експеримента съобщи Институтът за химически и физически изследвания "Рикен", най-големият научен център на страната, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Съответна заявка ще бъде подадена в министерството на здравеопазването, труда и благосъстоянието, което ще я проучи няколко месеца. 
По време на клиничните изпитания ще бъде направен опит да бъде отгледана от стволови клетки и присадена на човек ретина. Проектът се ръководи от Масайо Такахаши - един от водещите офталмолози на Япония. За експеримента от слепи пациенти ще бъдат взети клетки от кожата им, от които ще бъдат получени многофункционални стволови клетки. Чрез тях ще бъде отгледана ретина за трансплантация. 
 
По време на изследванията ще бъде използвана технологията на миналогодишния нобелов лауреат Шиния Яманака. През 2006 година той пръв получи изкуствени многофункционални стволови клетки с неембрионален произход, наречени iPS-клетки или индуцирани плурипотентни стволови клетки. При определено въздействие те могат да формират здрави клетки на различни органи. 
 
Професор Яманака и неговият екип успяха да получат iPS клетка от кожата на човек, при което беше избегнат болезненият етичен проблем при използването за тази цел на ембриони. Работата на японския учен откри практически перспективи за отглеждане на тъкани и даже на цели органи и заменянето на изгубени или повредени такива.
Източник: dir.bg
Дата: 28.02.2013
Сн.: EPA/БГНЕС
Редактор: Veline Nascimento

Най-нови

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.