Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Течен графен транзистор - стъпка към "Супермен"

 

 
Учени и инженери от немския Technische Universität München са разработили нов тип транзистор от графен порта течност, което отваря големи възможности за имплантиране на електронни устройства. Електроди, базирани на тази технология може безопасно да се имплантира в окото, ухото, гръбначния стълб и мозъка. Това ще даде възможност за лечение на дегенеративни заболявания, да се поправи повреден органи и дори подобряване на сетивата ни, давайки ни "свръхчовешки способности".
Концепцията на графена ретината имплант. Изображение, заснето с видеокамера и се предава на ретината имплант, който изпраща сигнали до мозъка
 
Днес, въпреки многобройните тестове на електронни устройства, имплантирани в човешкото тяло, в тази перспективна област на много предизвикателства остават. Една от основните - твърд силициев основата на съвременната електроника, която не се вписва добре с меките тъкани на живот. В резултат на това, дори и малка промяна на импланта силиций води до образуването на съединителна тъкан. В допълнение, агресивна среда вътре в човешкото тяло бързо се екскретира електроника недостатъчност.
 
Немски изследователи смятат, че графенът е идеалният материал за имплантируеми електроника и демонстрира своята биосъвместимост. Графенът представлява гъвкава и стабилна въглероден лист с дебелина само един атом. В допълнение, германците са демонстрирали способността си да създадат графенови транзистори, които се използват като основни компоненти (порти) физическите течности, които обграждат имплант.
 
Нов тип на частния БНТ (SGFET) се състои от графен база и течен електролит. Висока мобилност на носители на заряд в графена, което е подчертано на границата графен / електролит интерфейс, можете да създадете имплантируеми медицински изделия, които са далеч превъзхожда всички съвременни колеги.
 
Сега учените се изпитване на взаимодействието на графена с различни клетки, включително ганглий клетки на ретината. Предварителните резултати показват отлична биосъвместимост.
 
Източник: rnd.cnews.ru
Дата: 21.02.2013
Сн: rnd.cnews.ru

 

Най-нови

Най-четени