Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Течен графен транзистор - стъпка към "Супермен"

 

 
Учени и инженери от немския Technische Universität München са разработили нов тип транзистор от графен порта течност, което отваря големи възможности за имплантиране на електронни устройства. Електроди, базирани на тази технология може безопасно да се имплантира в окото, ухото, гръбначния стълб и мозъка. Това ще даде възможност за лечение на дегенеративни заболявания, да се поправи повреден органи и дори подобряване на сетивата ни, давайки ни "свръхчовешки способности".
Концепцията на графена ретината имплант. Изображение, заснето с видеокамера и се предава на ретината имплант, който изпраща сигнали до мозъка
 
Днес, въпреки многобройните тестове на електронни устройства, имплантирани в човешкото тяло, в тази перспективна област на много предизвикателства остават. Една от основните - твърд силициев основата на съвременната електроника, която не се вписва добре с меките тъкани на живот. В резултат на това, дори и малка промяна на импланта силиций води до образуването на съединителна тъкан. В допълнение, агресивна среда вътре в човешкото тяло бързо се екскретира електроника недостатъчност.
 
Немски изследователи смятат, че графенът е идеалният материал за имплантируеми електроника и демонстрира своята биосъвместимост. Графенът представлява гъвкава и стабилна въглероден лист с дебелина само един атом. В допълнение, германците са демонстрирали способността си да създадат графенови транзистори, които се използват като основни компоненти (порти) физическите течности, които обграждат имплант.
 
Нов тип на частния БНТ (SGFET) се състои от графен база и течен електролит. Висока мобилност на носители на заряд в графена, което е подчертано на границата графен / електролит интерфейс, можете да създадете имплантируеми медицински изделия, които са далеч превъзхожда всички съвременни колеги.
 
Сега учените се изпитване на взаимодействието на графена с различни клетки, включително ганглий клетки на ретината. Предварителните резултати показват отлична биосъвместимост.
 
Източник: rnd.cnews.ru
Дата: 21.02.2013
Сн: rnd.cnews.ru

 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.