Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Учени откриха ”шесто чувство”

 

Учени твърдят, че са открили "шесто чувство", което може да засича светлина без използването на зрение и дори може да е форма на телепатия.
Изследователите имплантирали детектори за невидима инфрачервена светлина в части от мозъка на мишки, които контролират осезателността. Когато светлината засияла, животните реагирали като повдигали мустаците си, показвайки, че са усетили докосване. Скоро след това те започнали да усещат източника на "контакта" и се движели към сигнала, информира БГНЕС. 
 
Учените от университета Дюк в Северна Каролина заявиха, че за първи път при възрастни животни другите им сетива не били засегнати, а само се усилили. "Ние не използвахме кожата, за да изпратим този сигнал..., животното усеща светлината, но не я вижда. Много е интересно", заяви невробиологът Мигел Николелис. Той допълни, че един ден технологията може да се използва в помощ на слепите или да позволява на парализирани хора да усещат предмети. 
 
Д-р Николелис казва още, че концепцията била разширена до "интерфейс мозък към мозък", което означава, че мишките могат да извършват форма на телепатия. "Това е интерфейс, който никой не е мечтал да създаде", допълва изследователят. Той се надява един ден технологията да се използва в помощ на парализирани хора, които са снабдени с протези, отново да усещат предмети. 
 
"Демонстрирахме, че можем да създадем ново усещане при мишките, като им позволим да "докосват" инфрачервена светлина, която бозайниците не могат да усещат", казва д-р Николелис.
 
Източник: dir.bg
Редактор: Veline Nascimento
Дата: 20.02.2013
Сн.: EPA/БГНЕС
 

Най-нови

Най-четени