Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Как е изглеждала ”живата” планета Марс

 

Американският инженер и програмист Кевин Джил показа изображение на "живата" планета Марс - как би изглеждала, ако в миналото на нея е съществувал живот, съобщи "Юнивърс тудей", цитиран от БТА.
В основата на триизмерния модел на Джил са залегнали топографски данни за Марс, получени от "Марс рикънисънс орбитър". Космическият апарат, който през 2006 г. застана на орбитата на Червената планета, състави карта на възвишенията на повърхността й с разширение 128 точки на градус. 
 
Джил е използвал при съставянето на модела си на Марс обективни данни от "Марс рикънисънс орбитър", а повечето останали параметри, като ниво на водата, състав на атмосферата и разпределение на растителността са избрани без научна обосновка. В крайното изображение за по-голяма нагледност особеностите на релефа са били увеличени 10 пъти. 
 
 
Температурата на повърхността на Марс сега не предполага съществуването на вода в течно състояние. Изследвания с марсоходите "Спирит" и "Опортюнити", а също с помощта на орбитални апарати, показват, че залежите на вода се намират под повърхността на марсианския грунт (понякога на дълбочина само няколко сантиметра). 
 
В миналото обаче температурата на планетата е била значително по-висока от сегашната. А това означава, че теоретично е било възможно на Червената планета да съществуват вода в течно състояние и живот.
 
През септември миналата година стана ясно, че марсоходът “Кюриосити“ е открил следи от някогашен воден поток на повърхността на Марс. Снимките, направени от марсохода, предлагат най-убедителните доказателства досега за съществуването на древна река на Червената планета, твърдят специалисти.
 
Източник:dir.bg
Дата: 07.01.2013
Сн.: Kevin Gill
Редактор: Veline Nascimento

Най-нови

Най-четени