Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Антарктида се загрявала много бързо

 

Ледената покривка в западните райони на Антарктида се загрява много повече от останалата част от земята, отколкото учените смятаха преди, сочи проучване на центъра за полярни изследвания "Бърд", базиран в Охайо, предава АФП.
 
 
© снимка: sxc.hu  
Топенето именно на тази ледена покривка е причина за 10 на сто от повишаването нивото на световния океан поради глобалното затопляне.
 
При нови анализи на температурните пикове от 1958 до 2010 г. е установено повишаване на температурата с 2,4 градуса по Целзий, което е три пъти повече от увеличаването на температурата по цялата земя, сочи проучването на учени от "Бърд", сред които и Дейвид Бромуич, предава БГНЕС.
 
Топенето на западната ледена плоча на Антарктида (масивът е с дебелина 4 км, покрива повърхността на континента, но се разпростира и в океана - бел. ред.) може да заплаши с наводнения множество крайбрежни населени места след няколко поколения, допускат учените.
 
Междуправителствената комисия на ООН по климатичните промени установи през 2007 г., че през 2100 г. нивото на световния океан ще се е повишило между 18 и 59 сантиметра.
 
Източник: dariknews.bg
 
 

Най-нови

Най-четени