Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Клонират човек до 50 години

Британският учен и нобелов лауреат за медицина сър Джон Гърдън предвижда създаването на човешки клонинги до 50 години, съобщава в. "Телеграф", цитиран от БГНЕС.

 
Британският учен и нобелов лауреат за медицина сър Джон Гърдън предвижда създаването на човешки клонинги до 50 години, съобщава в. "Телеграф", цитиран от БГНЕС.
Неговата работа по клонирането на жаби през 50-те и 60-те години на XX в. на практика проправи пътя към създаването на овцата Доли през 1996 г. от учените в Единбургския университет. Но докато се стигне до клонирането на човешки същества ще трябва да бъдат преодолени както множество технически проблеми, така и чисто етични.
 
Според сър Джон, обаче, хората скоро ще преодолеят задръжките си, ако клонирането се окаже полезно от медицинска гледна точка. Той припомня, как на забременяването ин витро се е гледало с голямо подозрение, но след появата на първото такова бебе - Луиз Браун през 1978 г., днес методът е широко приет. 
 
Джон Б. Гърдън от Великобритания спечели Нобелова награда за медицина през 2012
Сн.: EPA/БГНЕС
Множество елементи от процеса на клониране обаче ще трябва да бъдат подобрени, преди да се пристъпи към копиране на човешко същество, тъй като в момента клонираните ембриони на животни се появяват на бял свят деформирани. 
 
Пред програма на Би Би Си ученият си спомня, че когато е клонирал жаби е предрекъл, че до клониране на бозайници ще се стигне след половин век. Появата на Доли на практика потвърждава думите му.
 
Източник: dir.bg
Дата: 19.12.2012 

Най-нови

Най-четени