Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
 
Кемпери под наем в София
 
Виртуален асистент
 
 
Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Гипсокартон, шпакловка и боя

Гипсокартон.com

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София

Потенциално опасен астероид ще мине край Земята

 

 
Потенциално опасен астероид ще мине край ЗемятаВ сряда, на 12 декември, в 06.40 часа по Гринуич астероидът Таутатис ще прелети край Земята на разстояние 0,046 астрономически единици (6,93 милиона километра, или в 18 пъти по-далеч от Луната), се казва в съобщение на сайта на НАСА, цитирано от РИА "Новости" и БТА.
Астероидът Таутатис (4179 Toutatis или 1989 AC) е небесно тяло с продълговата форма и дължина 5,4 километра. Той е открит през януари 1989 г. от френския астроном Кристиан Полас.
 
Таутатис влиза в групата на потенциално опасните астероиди, но до 2196 година няма да мине край нашата планета на разстояние по-близко от 0,0198 астрономически единици - 2,96 милиона километра. 
 
Ден по-късно, на 13 декември, китайският космически апарат "Чанъе-2" ще прелети на неколкостотин километра от астероида, което ще му позволи да направи снимки. "Чанъе-2" ще е първият китайски космически апарат, който ще "се срещне" с астероид. Преди подобни мисии са предприемали само САЩ, Япония, както и Европа. 
 
Според специалисти на НАСА високата скорост на сближаване - астероидът лети с около 11 километра в секунда спрямо космическия апарат, няма да позволи да бъдат направени много снимки. Учените са на мнение, че те ще са две - една преди и една след сближаването.
 
Американските учени вече са започнали радарни наблюдения на Таутатис и са получили първите снимки. До 22 декември те предвиждат да извършат серия наблюдения с най-големия радиотелескоп в света Аресибо и да получат радарни изображения с разширение под 7,5 метра. Следващата среща на Таутатис със Земята ще се състои на 29 декември 2016 година. Тогава астероидът ще прелети на разстояние 0,25 астрономически единици.
 
Източник: dir.bg
Дата: 10.12.2012

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.