Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Потенциално опасен астероид ще мине край Земята

 

 
Потенциално опасен астероид ще мине край ЗемятаВ сряда, на 12 декември, в 06.40 часа по Гринуич астероидът Таутатис ще прелети край Земята на разстояние 0,046 астрономически единици (6,93 милиона километра, или в 18 пъти по-далеч от Луната), се казва в съобщение на сайта на НАСА, цитирано от РИА "Новости" и БТА.
Астероидът Таутатис (4179 Toutatis или 1989 AC) е небесно тяло с продълговата форма и дължина 5,4 километра. Той е открит през януари 1989 г. от френския астроном Кристиан Полас.
 
Таутатис влиза в групата на потенциално опасните астероиди, но до 2196 година няма да мине край нашата планета на разстояние по-близко от 0,0198 астрономически единици - 2,96 милиона километра. 
 
Ден по-късно, на 13 декември, китайският космически апарат "Чанъе-2" ще прелети на неколкостотин километра от астероида, което ще му позволи да направи снимки. "Чанъе-2" ще е първият китайски космически апарат, който ще "се срещне" с астероид. Преди подобни мисии са предприемали само САЩ, Япония, както и Европа. 
 
Според специалисти на НАСА високата скорост на сближаване - астероидът лети с около 11 километра в секунда спрямо космическия апарат, няма да позволи да бъдат направени много снимки. Учените са на мнение, че те ще са две - една преди и една след сближаването.
 
Американските учени вече са започнали радарни наблюдения на Таутатис и са получили първите снимки. До 22 декември те предвиждат да извършат серия наблюдения с най-големия радиотелескоп в света Аресибо и да получат радарни изображения с разширение под 7,5 метра. Следващата среща на Таутатис със Земята ще се състои на 29 декември 2016 година. Тогава астероидът ще прелети на разстояние 0,25 астрономически единици.
 
Източник: dir.bg
Дата: 10.12.2012

Най-нови

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.