Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Здравейте, приятели. Казвам се Галя и съм на 32 години. Родом от Благоевград. От 2015г. имам поставена диагноза Множествена склероза. Това е автоимунно заболяване, което засяга централната нервна система и неминуемо води до трайно обездвижване. В продължение на всички тези години съм опитвала различни методи на лечение, но състоянието ми първоначално постепенно, а след това ускорено, се влошаваше.
Преди година и половина родих най-прекрасното дете на света, което е най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми. За съжаление, след раждането получих много сериозен пристъп и състоянието ми се влоши. Въпреки всички положени усилия от моя страна и от страна на различни специалисти , състоянието ми не се подобрява.
В неспирния процес на проучване за най-различни варианти за лечение на МС в страната и чужбина, открих клиника „Пирогов“ в Москва (Русия), където провеждат терапия посредством химиотерапия и присаждане на стволови клетки. Статистиката сочи, че при 90-95% от пациентите, подложили се на това лечение през последните 10 години, прогреса на болестта е спрян. За да бъде ефикасно то обаче, е жизнено важно да бъде проведено възможно най-скоро. Имам насрочена дата за март 2021 год. и се надявам, че ще мога да се подложа на него.
Сумата, необходима за провеждането на това лечение е на стойност 45 000 евро. Аз и моето семейство, имаме нужда от Вашата помощ. Затова отправям апел към Вас и се надявам да ми помогнете да сбъдна мечтата си, а именно да мога да се движа свободно, да се разхождам и играя с детето си без да изпитвам затруднения.
Дарителска сметка:
IBAN: BG44UNCR70001524242243
Титуляр: Галина Валентинова Манчева-Таранчокова
PayPal:
gallina.mancheva@gmail.com
 
ПОРЪЧАЙТЕ НОВАТА КНИГА НА В.КАРАДЖОВ
Океанска приказка

Земята през нощта - уникални кадри на НАСА

 

Астрономи от НАСА представиха нов поглед към Земята: за пръв път с помощта на изстрелян миналата година спътник те заснеха от космоса нашата планета през тъмната част на денонощието и представиха изключително ясни изображения.
Освен светлините на градовете свръхчувствителното оборудване е запечатало това на корабите, плаващи нощем по реките, както и факлите на нефтените сонди, отбелязва на сайта си НАСА. 
 

Спътникът Suomi NPP, снабден със свръхчувствителния радиометър VIIRS, беше изстрелян миналата година. За да заснеме кадър на всеки участък от сушата и на всички острови, спътникът е направил 312 обиколки около 
Земята. Снимките са заснети в безоблачно време през април и октомври 2012 година. Те са били съпоставени с фотографии от преди 40 години. Тогава "Аполо 17" направи знаменитите кадри на Земята, наричайки ги "сини мрамори", предаде Ройтерс, цитирана от БТА. По аналогия днешните кадри на нощната ни планета са кръстени "черни мрамори".
 
От спътници Земята се фотографира вече 40 години, включително с цел да се правят прогнози на времето. Suomi NPP обаче е първият апарат, който прави това нощем
 

"По същите причини, поради които ни е необходимо да наблюдаваме Земята денем, ни е нужно да я наблюдаваме и нощем" - отбелязва Стив Милър, работещ със спътника Suomi NPP. "За разлика от хората, Земята никога не спи"- добавя Милър. 
 
От пръв поглед се вижда, че нощната ни планета свети крайно нееднородно. "На някои места светещите градове напомнят на самотни звезди в нощното небе, а други - на галактични купове" - отбелязват от НАСА. По удивителен начин са осветени плавателните реки. На общия фон ясно се откроява например р. Нил. 
 
Нощем от космоса също така се вижда, че човечеството продължава да е ограничено от природния ландшафт, отбелязват от НАСА, показвайки Хималаите. Освен това "черният мрамор" отразява по определен начин и политическите проблеми на съвременния свят: на снимките рязко контрастират Северна и Южна Корея, а на Близкия Изток се открояват светлините върху нефтените платформи.
 
Апаратът вече е бил използван и за метеорологични цели: Suomi NPP показа на учените как изглежда от небето ураганът Санди. Камера на спътника също така улови пораженията от стихията, когато през първите дни на супербурята милиони хора останаха без електричество. 
 
За да бъдат получени подобни изключително ясни изображения през тъмните часове на денонощието, апаратурата на спътника не е действала като тази на обикновените фотоапарати. Камерата на Suomi NPP фотографира малки участъци, а след това пикселите се обединяват в обща картина. Всеки фрагмент се разглежда отделно, ако кадърът е станал тъмен или прекалено светъл, той се дообработва до необходимото качество. Освен това на спътника действат едновременно три камери, за да може да бъде избран най-добрият кадър.
Източници: dir.bg
Дата: 06.12.12

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.