Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Изучаване на чужди езици 
 
Къща за гости

https://trigradkristal.com/

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Основателят на SpaceX иска да колонизира Марс

 

Милиардерът Елън Мъск - основател и главен изпълнителен директор на компанията за частни космически полети "Спейс Екс" (SpaceX) - планира да създаде колония на Марс, съобщи "Дискавъри", цитирана от БТА.
Амбициозната програма "Заселване на Марс" ще започне с изпращането на група пионери - около 10 души, които ще пътуват до Червената планета с ракета за многократна употреба, захранвана от течен кислород и метан. Цената на "билета" ще бъде 500 000 долара. В представата на Елън Мъск колонията на Марс впоследствие може да наброява до 80 000 човека. 
 
Колонията на Марс впоследствие може да наброява до 80 000 човека, смята Елън Мъск (сн. архив)
Сн.: EPA/БГНЕС
Огромни количества оборудване, в това число машини за производство на торове, метан и кислород от азота и въглеродния диоксид в марсианската атмосфера и подпочвения воден лед, ще бъде изпратено заедно с първите колонизатори на Червената планета. Пионерите ще занесат на Марс и материали за изграждането на прозрачни куполи, под които в марсианската почва ще бъдат отглеждани земни култури. 
 
Когато колонията на Червената планета стане достатъчно независима от доставките от Земята, с голямата ракета ще бъдат транспортирани повече хора и по-малко оборудване. 
 
Елън Мъск смята, че сумата от 500 000 долара за полет до Марс не е непосилна. "Цената на билета трябва да е достатъчно ниска, за да могат хора от напредналите страни, прехвърлили 40-годишна възраст, да могат я съберат за пътешествието". Милиардерът сравнява инвестицията с покупка на къща в Калифорния.
Дата: 27.11.2012
Редактор: Veline Nascimento

 

Най-нови

Най-четени